Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Финансирање медија у Западнобачком округу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

08. 03. 2017.

Извор: www.rtv.rs

Финансирање медија у Западнобачком округу

Сомбор - У Западнобачком округу финасирање медија је на пола посла. У Сомбору и Оџацима је овај посао завршен, док у Кули и Апатину средства још нису распоређена. Град Сомбор је за финасирање медија по пројектима ове године издвојио дванаест милиона динара.

РТВ "Среће" је за своје пројекте добила нешто мање од три милона динара и тиме ће реализовати два пројекта.

"Задовољни смо што смо ове године за два пројекта добили 2,7 милиона динара, јер су та средства неопходна да бисмо могли и реализовати наше пројекте. Један пројекат ће се базирати на информативном садржају, док се други тиче информисања припадника националних мањина, као што су мађарска, буњевачка, немачка и ромска", рекла је Вања Кахримановић, главна и одговорна уредница РТВ "Среће" Сомбор.

"Ове године смо на конкурсу имали 33 пријаве са територије Сомбора, Војводине и Србије. У разматрање смо узели 31 пријаву, а одлучили да финасирамо 19 пројеката. Након потписивања решења, по предложеним конкурсним пројектима, додељује се од 50.000 динара до 1.400.000 по једном уговору. Комисија је одлично обавила свој посао и њу су чинили независни медијски стручњаци и новинари који су професионално урадили свој посао", рекао је Бранислав Сворцан, помоћник градоначелника Сомбора.

Представници мањинских медија кажу да су добили мање средстава него ранијих година, али нису желели пред камеру.

Са друге стране, коалиција новинарских и медијских удружења има замерке на рачун састава стручних комисија које дају завршну реч.

"Према нашим информацијама, а немамо их много због тајанствености поступка, у Западнобачком округу нису изабране комисије од представника најрепрезантивнијих новинарских и медијских удружења. Сматрамо да то обесмишљава део пројектног суфинасирања", нагласио је Петар Јеремић, председник ИО УНС.

Општина Оџаци ће за осам потписаних уговора издвојити 7.300.000 динара.У општини Апатин конкурс за медије је поништен, док је у Кули формирана комисија за расподелу средстава, али још није заседала.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси