Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  ПС: НДНВ у "лову на вештице" на медије које не контролише
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

02. 12. 2016.

Извор: Танјуг

ПС: НДНВ у "лову на вештице" на медије које не контролише

Покрет социјалиста оценио је данас срамним "лов на вештице" који Независно друштво новинара Војводине води против новинара и медија "који нису под њиховом директном контролом".

"Напад на ''Дневник'', ''Вечерње новости'', Новосадску ТВ, с оптужбама да су режимски медији, су више него срамни. Који је критеријум НДНВ и Недима Сејдиновића када медије и новинаре разврставају на режимске и опозиционе?" пише у саопштењу ПС.

Можда је за морално-политичку подобност, по критеријуму НДНВ, неопходно свакодневно износити гомиле лажи на рачун премијера и Владе републике Србије, одушевљавати се када Саша Радуловић позива на линч њихових колега, пребијање новинара и спаљивање националне телевизије називати демократским променама, а ломљење и пљување табле са именом редакције сматрати врхунцем демократије, додаје ПС.

НДНВ је раније данас саопштило да је, и ове године, Град Нови Сад огромну већину новца намењену финансирању медијских садржаја од јавног интереса доделио медијима блиским Српској напредној странци, чиме је још једном - сада већ традиционално - обесмислио процес конкурсног суфинансирања јавног интереса у сфери јавног информисања.

"Када су већ спремни да коментаришу расподелу средстава медијима волели бисмо да добијемо коментар на чињеницу како је управо НДНВ-у комисија Министарства за културу и информисање, којом је председавао бивши председник НДНВ Динко Грухоњић, покушала да додели милион динара за интернет пројекат ''Новинари против дискриминације'' процењујући да 35 "истраживачких и аналитичких текстова" људи из НДНВ вреди милион динара или близу 35.000 динара по тексту", истиче се у саопштењу ПС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси