Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Књажевац 15 милиона динара за медије, Тутин, Ивањица и Житорађа знатно мање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

05. 01. 2015.

Аутор: S.S, A.R Извор: УНС

Књажевац 15 милиона динара за медије, Тутин, Ивањица и Житорађа знатно мање

У акцији УНС-а којом се позивају градови и општине да обезбеде 2% буџета за пројектно финансирање медија дошли смо до нових података за четири општине.

 

Општина Тутин је за наредну годину буџетом предвидела  6,6 милиона динара као  директну субвенцију ТВ Тутин и милион динара за пројектно финансирање медија што је укупно 1,1 одсто њиховог  буџета.

“Прошле године смо дали око 13 милиона динара телевизији, а ове године смо предвидели половину тог износа до јуна када истиче рок за приватизацију локалних медија. Тада ћемо ребалансом издвојити још средстава за пројектно финансирање” рекао нам је Михад Гусинац начелник општинске управе Тутина.

Општине Ивањица и Житорађа такође директно финансирају локалне медије. Ивањица тако издваја 4,5 милиона динара што је 0.39 одсто буџета, а Житорађа свега 400 000 динара што је 0,09 одсто њеног буџета. Из обе општине су нам рекли да ће ребалансом издвојити још средстава за медије.

Општина Књажевац предвидела је искључиво пројектно финансирање и у те сврхе издвојила 15 милиона динара, што представља 1.57 одсто буџета.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

05.01.

2015.

novinar [нерегистровани] у 19:47

Nezakonit konkurs za medije opštine Knjaževac

http://uns.org.rs/sr/saopstenja/27989/uns-opstina-knjazevac-nije-sprovela-po-zakonu-konkurs-za-sufinansiranje-medija.html & http://www.nuns.rs/info/statements/23055/nezakonit-konkurs-za-medije-opstine-knjazevac.html & http://www.nuns.rs/info/news/23086/-neprihvatljivo-objasnjenje-rukovodstva-opstine-knjazevac.html

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси