Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Панчево, Лесковац и Пландиште ни динар за пројектно финансирање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

31. 12. 2014.

Аутор: В. A. Извор: УНС

Панчево, Лесковац и Пландиште ни динар за пројектно финансирање

Градови Панчево и Лесковац и Општина Пландиште у буџетима за 2015. годину нису предвидели пројектно финансирање медија. Како су нам рекли из тих места они преко субвенција финансирају своје локалне медије, РТВ Панчево у износу од 60,3 милиона динара, Радио Лесковац са 24 милиона динара односно ТВ Банат из Вршца са 1 милион динара, до приватизације, а тада ће имати ребаланс буџета којим ће предвидети средства за даље финансирање.

Град Врање је предвидео за финансирање медија укупно 25,8 милиона динара што је 1 одсто буџета. Тај износ је подељен на две ставке: услуге по уговору  4,8 милиона динара, што ће, кажу, поделити на конкурсу, и директне субвенције у износу од 21 милион динара. 

Град Краљево је за пројектно финансирање медија издвојио 15 милиона динара или 0.44% буџета.

За финансирање информисања Општина Топола укупно је предвидела 2,72 милиона динара што је 0.52 одсто буџета. Од тих средстава 1,9 милиона динара планирано је за пројектно финансирање медија. Остатак новца за информисање предвиђено је да распореде, преко конкурса, три буџетске установе. Библиотека "Радоје Домановић" за информисање има 20.000 динара, а  по 400.000 динара Културни центар Тополе и Туристичка организација "Опленац". У Тополи су, кажу, предвидели да ове три организације такође распишу конкурс и на тај начин расподеле медијима средства намењена информисању.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси