Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Драгољубу Јанојлићу уручена награда “Ђоко Вјештица”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 10. 2011.

Драгољубу Јанојлићу уручена награда “Ђоко Вјештица”

- Све што сам до сада радио имало је за циљ да отвори пут нади за оне који су игром судбине доспели у пределе безнађа, рекао је Драгољуб Јанојлић примајући награду за новинарску хуманост „Ђоко Вјештица“.

Док сам бележио судбине ових људи нисам ни размишљао о наградама, био сам срећан када су моји текстови у новинама покретали људе да чине добра дела и помажу онима који су у невољи, додао је Јанојлић. 


Образлажући одлуку о првом добитнику награде „Ђоко Вјештица“ председница жирија Бранка Оташевић истакла је да смисао награде која носи ово име није потребно посебно објашњавати.

- Примери новинарског ангажмана какав је, можемо слободно рећи, утемељио Ђоко Вјештица забележени су у Ужицу, Шапцу, Призрену, Крушевцу и другим крајевима Србије, али онај који се најбоље уклопио у свеобухватни смисао ове награде стигао је из Смедеревске Паланке.

Сматрамо да је признање дошло у праве руке, с обзиром на то да је заваљујући Драгољубу Јанојлићу, новинару „Независних новина паланачких“ неколико избегличких породица дошло до крова над главом, очеви вишечланих породица стекли су квалификацију и добили запослење, а родитељи болесне деце ојачали наду у срећан исход лечења уз помоћ добрих људи, рекла је Бранка Оташевић.

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић подсетио је да заслуга за установљавање награде за новинарску хуманостна припада новинару-ветерану Милошу Бати Милатовићу, а да је добивши име Ђоке Вјештице она употпуности оправдала своје постојање. Велику захвалност за помоћ у реализацији УНС, као утемељивач награде, изразио је и предузећу „Лемикс“ из Београда које је донатор новчаног дела награде. 

Уручењу награде за новинарску хуманост које је уприличено у ресторану „Кумбара“, поред колега и поштовалаца лика и дела Ђоке Вјештице присуствовала је и његова супруга Нада. Она је изразила задовољство због утемељења новинарске награде која слави човека и људско срце, подсећајући да је Ђоки Вјештици највећа награда за његов рад био осмех онога коме је умањена невоља и који види светло на крају тунела.

Петочлани жири награде за новинарску хуманост “Ђоко Вјештица” чинили су председница жирија Бранка Оташевић, новинар-ветеран Милош Бато Милатовић, председница УНС-а Љиљана Смајловић, новинар ТВ Војводина Велимир Петрушић и донатор награде, власник предузећа “Лемикс” Јовица Павловић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси