Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Како је Штампарија Борба постала дужник друштву Медиа 026, пре него што је регистровано
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 10. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Како је Штампарија Борба постала дужник друштву Медиа 026, пре него што је регистровано

Привредно друштво Медиа 026 д.о.о. из Вучака смедеревског бизнисмена Бобана Рајића још није потписало уговор о куповини Компаније Новости, одговорено је Удружењу новинара Србије (УНС) из овог друштва.

На питање УНС-а како је Штампарија Борба постала дужник друштву Медиа 026 пре него што је регистровано, у овом друштву су рекли да је након уписа у Агенцију за привредне регистре (АПР) Медиа 026 „од поверилаца Борбе започела куповину потраживања“.

Међутим, дуг Штампарије Борба до краја јуна 2018. према друштву Медиа 026 износи 27.263.776,50 динара, пише у Унапред припремљеном плану реорганизације (УППР) Штампарије, иако ово друштво тада није постојало јер је регистровано месец дана касније, 31. августа 2018. године.

„Повериоци сврстани у класу необезбеђених поверилаца у УППР-у Штампарије Борба прихватили су понуду друштва Медиа 026 д.о.о. достављену у писму о намерама којом би друштво Медиа 026 откупило њихова потраживања и стекло статус повериоца у УППР-у Борбе“, речено је УНС-у из овог друштва.

У Медији 026 наводе да су после прихватања понуде повериоци „пред јавним бележником“ са овим друштвом закључили уговор о продаји потраживања и обавестили Штампарију Борба о промени повериоца, а друштво „исплатило уговорену цену“.

Тиме су, наводе у друштву Медиа 026, стекли статус повериоца у УППР-у Борбе.

Подсетимо, према УППР-у Штампарије Борбa привредно друштво Медиа 026 поверилац је пете класе која једина има могућност да „своја потраживања према стечајном дужнику замени за имовину стечајног дужника“.

У Нацрту уговора о преносу акцијa у Компанији Новости, који је објављен на сајту Штампарије Борба, наводи се да се привредно друштво Медиа 026 обавезује да Штампарији исплати разлику између потраживања од 58.869.691 динара и вредности „замене испуњења“ (цене Компаније Новости, прим. нов) од 300 милиона динара, што износи 241.130.309 динара.

Подсетимо, Штампарија Борба а.д, већински власник Компаније Новости, на седници Скупштине акционара 26. августа ове године донела је одлуку да одобри уговор о продаји ове медијске куће за око 300 милиона динара привредном друштву Медиа 026 д.о.о. из Вучака.

* Преузимање делова или целокупног текста је дозвољено уз обавезно навођење извора

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси