Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Здравић: СНС ми прети; Повереник СНС-а Миљковић: Здравић нас уцењује
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 08. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Здравић: СНС ми прети; Повереник СНС-а Миљковић: Здравић нас уцењује

Новинар листа „Расина прес“ Гвозден Здравић обавестио је Удружење новинара Србије (УНС) да „скандалозно саопштење“ Општинског одбора СНС-а Александровца схвата као претњу како би престао да пише. Повереник овог одбора тврди да није реч о новинарском писању, већ „лажима“ , зато што није хтео да Здравићу да милион динара за његов лист.

У саопштењу Општинског одбора СНС-а Александровца, које је у понедељак објављено на Фејсбук страници ове странке, наводи се да „интересна група која се на друштвеној мрежи Фејсбук крије иза профила под именом ’Заврзлама у Жупи’, као и блога под називом ’Расина прес’, континуирано, већ неколико месеци, пласира неистине о раду повереништва“.

Коментаришући ово саопштење, Здравић је УНС-у рекао да је оно резултат „изношења истине о непотизму тројице људи у повереништву СНС-а Александровца, дојучерашњих ревносних бораца за правду и слободу медија“.

Он је УНС-у рекао да је саопштење написао један од повереника Општинског одбора Српске напредне странке Александровца Славољуб Миљковић.

„Изгледа да је Миљковић заборавио да је ’Расина прес’ медиј који је од 2006. године уписан у Регистар медија, те да ‘Расина прес’ и ја као њен главни и одговорни уредник немамо ништа заједничко са лажним профилима на Фејсбуку и другим друштвеним мрежама“, рекао је УНС-у Здравић.

Супротно Здравићу, Миљковић је УНС-у рекао да је реч о покушају изнуде новца, зато што му је  „човек“ који пише у Расини прес тражио, као и од Општине Александровац, милион динара за своје новине уз претњу, да ће, уколико их не добије, писати неистине о њему.

„Ово није први пут да се саопштењем ограђујемо од неистина на овом блогу да сам приватизовао странку, запослио родбину, добио новац…“, рекао је УНС-у Миљковић.

На питање УНС-а да ли је тражио, уз претњу, од Миљковића и Општине Александровац новац, Здравић је то негирао и додао да је милион динара тражио за суфинансирање његовог пројекта на конкурсу ове локалне самоуправе.

„То је замена теза. Нисам од њих тражио новац. Иначе, мени је Миљковић понудио 250 хиљада динара, у замену да се Расина прес не појављује на овом конкурсу, за шта имам сведоке“, рекао је УНС-у Здравић.

Саопштење Општинског одбора СНС-а Александровца против „Расине прес“ уз упозорење грађанима да се уздрже од коментарисања

У саопштењу које је потписао Општински одбор Српске напредне странке Александровца наводи се да је циљ „интересне групе“ која се „крије“ иза Фејсбук странице „Заврзламе у Жупи“ и „блога“ Расина прес“ да „изврне руглу и дискредитује све што је постигнуто и што се свакодневно ради на плану развоја локалне средине, унапређења рада и оснаживања странке“.

Даље се у саопштењу Општинског одбора СНС-а Александровца позивају суграђани који читају објаве ове „интересне групе“, „за њихов рачун коментаришу и ’деле’ објаве на наведеном профилу и блогу“, да се „уздрже од коментарисања тема о којима немају довољно сазнања“ и избегну могуће пријаве.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

02.08.

2019.

Вукица [нерегистровани] у 15:37

Re: На жалост...

@Eko Klub Željin-... у праву сте! УНС стаје, ваља "по службеној дужности", иза сваког новинара, ма шта исти урадио, написао, ма како се понашао, а - не би требало! Оне који не поштују новинарски кодекс, који су сами донели, који газе елементарна правила пристојности и баве се сумњивим пословима на ивици криминала, ни једно удружење, а поготово УНС, не би требало да "покрива" само зато што редовно измирују чланарину.

Одговори
чет

01.08.

2019.

Eko Klub Željin [нерегистровани] у 17:16

Vrana vrani oči ne vadi

Eto epiloga lažne ljubavi iz koristi.Gvozden Zdravić jeste vaš član i jeste vlasnik i urednik RASINA PRESS, takodje je i član povereništva SNS Aleksandrovac i šef komisije za borbu protiv korupcije istog povereništva.Od momenta ustoličenja Slavoljuba Miljkovića na mesto poverenika SNS Aleksandrovac, Gvozden Zdravić bio je njegova desna ruka u "borbi" protiv Jugoslava Stajkovca tadašnjeg Predsednika opštine Aleksandrovac koji je sa svojim Pokretom za Župu bio najveća smetnja da se SNS domogne vlasti u Aleksandrovcu.
Taj isti Gvizden Zdravić koji je svojim tekstovima razobličavao koruptivnu vladavinu Jugoslava Stajkovca, znatno doprineo njegovom političkom penzionisanju i znatno doprineo preuzimanju vlasti od strane SNS , danas je postao meta Slavoljuba Miljkovića koji mu se sveti samo zato da bi onemogućio da se sazna prava istina o njegovim aktivnostima, koja pre idu ka tome da se sačuva lik i delo ražalovanog Jugoslava Stajkovca, nego da se afirmiše politika SNS i obavi prava smena vlasti.
Maltretiranje Gvozdena Zdravića traje od trenutka kada je otkrio niz koruptivnih radnji u delovanju Jugoslava Stajkovca i očekivati je bilo da će prestati njegovom smenom, kojoj je Zdravić znatno doprineo.
Šta se ustvari dešava?
Slavoljubu Miljkoviću je delovanje Gvozdena Zdravića samo poslužilo da to bude razlog smene Jugoslava Stajkovca, pa se zabrana da prisustvuje sednicama skupštine sada sprovidi nad njim, članom SNS, samo zato da se pokaže odanost Jugoslavu Stajkovcu i da se on uveri da se žrtvovanjem Gvozdena Zdravića u suštini pokazuje odanost i ostavlja utisak u javnosti da će u buduće SNS u Aleksandrovcu računati pre na Jugoslava Stajkovca nego na svoje odane ljude koji su se stvarno žrtvovali da bi se suprostavili strašnom bezvlašću Jugislava Stajkovca.
Medjutim, ima tu i druge strane, a to je sebičluk i lični interes Gvozdena Zdravića koji nikada ne pristaje na kompromis, traži mnogo više nego što stvarno vredi, traži bez prestanka, a svoju novinarsku karijeru doveo je pod znak pitanja onda kada je isticao i branio lik i delo Milutina Jeličića Jutke, onda kada se celokupna javnost u Srbiji okrenula protiv njega.
Dakle i Slavoljub Miljković i Gvozden Zdravić su interesdžije, tako da i jedan i drugi umesto ovakvog publiciteta, a zbog svega šta i kako rade, zaslužuju prezir .
U buduće kada dajete podršku vašim članivima , trebalo bi da imate u vidu i činjenice, koje ste u gornjem tekst propustili da iskoristite .

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси