Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Поднет оптужни предлог због претњи на Фејсбуку Бранку Жујовићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 07. 2019.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Поднет оптужни предлог због претњи на Фејсбуку Бранку Жујовићу

Суботичко тужилаштво поднело је оптужни предлог Основном суду у Суботици против Бранка Ћирјаковића зато што је на друштвеној мрежи Фејсбук претио уреднику портала „Слободна Суботица“ Бранку Жујовићу, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).

Оптужни предлог против Ћирјаковића поднет је због два кривичног дела угрожавања сигурности из члана 138 Кривичног законика, којим је запрећена новчана или казна до једне године затвора.

Подсетимо, Ћирјаковић је уз вређање и псовке на свом Фејсбук профилу од септембра прошле године претио Жујовићу, што је он пријавио полицији.

Жујовић је тада УНС-у рекао да „писања Ћирјаковића схвата као директну физичку претњу“ , као и да Ћирјаковића не познаје.

Осим Жујовићу, Ћирјаковић је средином јануара претње упућивао и новинару "Суботичких новина" Милутину Митрићу.

Ћирјаковић је, како наводи на својим профилима на друштвеним мрежама, члан „Народног Слободарског Покрета, десничар, суверениста“.

УНС је у јануару ове године тражио да полиција и тужилаштво, због претњи које су упућиване суботичким новинарима на друштвеним мрежама, покрену поступак против Ћирјаковића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси