Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Брнабић: Новинарска и медијска удружења да дају примедбе на нацрт Медијске стратегије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 07. 2019.

Извор: УНС

Брнабић: Новинарска и медијска удружења да дају примедбе на нацрт Медијске стратегије

Председница Владе Србије Ана Брнабић затражила је од чланова Радне групе за израду Медијске стратегије да до краја месеца изнесу све своје примедбе на нацрт тог документа, како би уз мишљење Европске комисије „финализовали предлог“ који ће бити упућен влади на усвајање.

Иначе, Нацрт је након јавне расправе, упућен 17. маја Европској комисији, чије се мишљење очекује до краја јула ове године, наводи се у писму медијским и новинарским удружењима и члановима Радне групе за израду Медијске стратегије.

У писму се тражи да због „чињенице да су поједини чланови Радне групе изразили забринутост због одређених измена у нацрту документа“ новинарска и медијска удружења и чланови Радне групе укажу на основне недостатке овог документа.

„Идеја је да, са својим тимом, у потпуности разумем које су ваше највеће замерке, како би убрзали даљи рад након добијеног мишљења Европске комисије“, наводи се у писму Брнабић.

Премијерка је у допису истакла да се Медијска стратегија неће бити упућена влади, док са текстом не буду упознати чланови Радне групе и представници медијских и новинарских удружења, као и да је овај процес важан за европске интеграције и јачање демократског потенцијала српског друштва.

Подсетимо, Удружење новинара Србије (УНС) је након објављивања Нацрта стратегије у писму Ани Брнабић истакло да је стратешки документ претрпео значајне измене, а да о томе Радна група за његову израду није информисана.

У писму је УНС навео пример да се у документу уместо Савета за штампу помиње „саморегулаторно тело“, иако Савет за штампу постоји десет година и афирмисао се као иституција која прати поштовање Кодекса новинара Србије у штампаним и онлајн медијима и решава жалбе појединаца и институција на садржаје штампаних медија.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

17.07.

2019.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 21:03

САВЕТ?

Изгледа да је највише запело око имена (саморегулаторно телео или Савет за штампу), када би се шалили. Останак имена Савет за штампу је само порука и да и састав остане исти, на челу са дугогодишњом председницом.
Прирастао јој срцу!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси