Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Упад у зграду РТС-а на Платформи Савета Европе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 03. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Упад у зграду РТС-а на Платформи Савета Европе

На Платформи Савета Европе за заштиту новинарства и безбедности новинара јуче је постављен упад дела демонстраната и лидера опозиције у зграду Радио-телевизије Србије (РТС).

Случај је Платформи Савета Европе пријавила Европска федерација новинара.

„Група од око 100 антивладиних демонстраната у суботу, 16. марта упали су у зграду Јавног сервиса, захтевајући да се укључе уживо у програм. Протестанти, који су хтели да искажу своје противљење против српског председника Александра Вучића, морали су да буду потиснути из зграде РТС-а, након што је 50 полицајаца ушло у просторије ове медијске куће“, наводи се на сајту ове Платформе и додаје да је то први пут у 20 година да демонстранти упадну у просторије Јавног сервиса.

Наводи се да је Удружење новинара Србије (УНС саопштило да су поједини новинари били одгуривани и угрожени од стране демонстраната, али да упркос тензијама нико није повређене.

„УНС и Независно удружење новинара Србије осудили су овај инцидент“, наводи се на сајту ове Платформе.

Циљ онлајн Платформе Савета Европе је да унапреди заштиту новинара, тако што објављује претње и насиље над новинарима и медијским радницима и тако омогућава Савету Европе да боље буде упозната са овим случајевима и да, уколико је потребно, на време реагује.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси