Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Информативни семинари за представнике цивилног друштва
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 01. 2011.

Информативни семинари за представнике цивилног друштва

Делегација Европске уније у Србији у оквиру пројекта „Подршка цивилном друштву“ позива представнике медија и организација цивилног друштва да присуствују информативним семинарима који ће у периоду од 21. до 28. јануара бити одржани у Београду, Крушевцу, Врању, Новом Саду и Ужицу.



Делегација Европске уније у Републици Србији, расписала је 9. децембра јавни позив за доделу бесповратних средстава у вредности од четири милиона евра организацијама цивилног друштва које својим пројектима буду задовољиле критеријуме конкурса на који ће моћи да аплицирају закључно са 10. мартом 2011.године.

Информативни семинари организују се с циљем да представнике цивилног друштва, који су заинтересовани да са својим предлогом пројекта учествују у поменутом јавном позиву, упознају с детаљима конкурса.

У првом делу сваког скупа биће одржана конференција за новинаре на којој ће бити представљене активности Европске уније у области јачања цивилног друштва у Србији, презентован пројекат и конкурс. У другом делу скупа биће организован састанак са представницима цивилног друштва.

Вредност подржаних пројеката у оквиру овог конкурса биће од 50.000 до 150.000 евра, а њихово трајање ограничено на период од 6 до 12 месеци.

На конкурс се могу пријављивати пројекти које спроводе: невладине организације и локална удружења, професионалне (струковне) организације, културне и уметничке асоцијације и клубови, медијске асоцијације, организације које представљају друштвене и економске актере (организације потрошача, пацијената, студената, пословне асоцијације), актери тржишта рада (синдикати и асоцијације послодаваца), у партнерству са другим организацијама цивилног друштва из Србије, држава чланица Европске уније или држава региона, институцијама културе, образовања или локалним самоуправама.

Конкурсна документација доступна је на веб презентацијама Делегације Европске уније у Србији www.europa.rs и пројекта www.civilnodrustvo.rs, где се налазе и детаљне информације о конкурсу и информативним сесијама.

Питања везана за семинар могу се поставити посредством електронске поште на office@civilnodrustvo.rs.

Поменути информативни семинари биће одржани у следећим градовима и према следећем распореду:

Београд, 21. јануар 2011. године, 11.00 часова, хотел Континентал, ул. Владимира Поповића 10, сала Адриатик
Крушевац, 24. јануар 2011. године, 12.00 часова, хотел Рубин, ул. Немањина бр. 2, Ресторан сала (приземље)
Врање, 25. јануар 2011. године, 11.00 часова, хотел Симпо на Пржару, ул. Пржарска бб, Ресторанска сала (приземље)
Нови Сад, 26. јануар 2011. године, 11.00 часова, Скупштина града Новог Сада, ул. Жарка Зрењанина бр. 2, Велика сала
Ужице, 28. јануар 2011. године, 11.30 часова, Библиотека града Ужица, ул. Трг партизана бр. 12, сала Библиотеке града

Све локације на којима се одржавају семинари су приступачне за особе са посебним потребама.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси