Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Одржана комеморација Кости Краинчанићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 12. 2010.

Одржана комеморација Кости Краинчанићу

Комеморација поводом смрти новинара и бившег председника Удружења новинара Србије Косте Краинчанића одржана је данас у великој сали УНС-а. Комеморацији је присуствовала породица Косте Краинчанића као и велики број његових пријатеља и колега.

У име Управе и чланова УНС-а од преминулог колеге опростио се генерални секретар Нино Брајовић који је рекао да ће Коста остати упамћен као велики човек и велики новинар, али и као један од председника УНС-а коме је тај мандат припао у најтежем времену за Удружење.

У име колега из Радио Београда, матичне куће Косте Краинчанића, од њега се опростио Милорад Јовић, новинар РТС-а. Он је рекао да је Коста Краинчанић био поета међу новинарима, човек у чијим је текстовима било мало речи, али пуно мисли и као такав плашио је надређене, а одушевљавао слушаоце.


Од дугогодишњег колеге опростио се и Светислав Вуковић, новинар РТС-а у пензији који је рекао да је Коста - Коле Краинчанић био пун живота и онда када су га шибали бичеви сурове неправде, зависти, подозрења. Знао је за ту сурову судбину, првих међу неједнакима подносећи све то уз онај његов благи осмех из кога извире нада да је то што ради омеђено високим професионализмом новинарског хлеба, што би народ рекао"са седам кора".

Краинчанић је био добитник годишњих награда Радио Београда за 1976. и 1995. годину. Награђиван је и на југословенском Фестивалу радио станица у Охриду 1989. године.

Коста Краинчанић биће кремиран данас у 13.30 сати на Новом гробљу.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси