Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Смајловић: Ђорђе Мартић ставио Ћурувију у текст и дао наслов „Ћурувија дочекао бомбе“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 11. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Смајловић: Ђорђе Мартић ставио Ћурувију у текст и дао наслов „Ћурувија дочекао бомбе“

Поводом чињенице да су Ђорђе Мартић и Горан Козић последњих недеља објавили читав низ текстова у којим је оптужују да је одговорна за бомбардовање НАТО после убиства Ћурувије, зато што је у време бомбардовања била консултант Вашингтон поста, Љиљана Смајловић је рекла да је у то време заправо хонорарно радила за Њујорк тајмс.

„Супротно лажима Ђорђе Мартић – Горан Козић, нисам у то време била ни консултант Вашингтон поста и нисам радила за Вашингтон пост, али ми се чини да они имају ДБ-овске информације да јесам“, рекла је данас чланица Комисије за истраживање убистава новинара и председница Суда части УНС-а Љиљана Смајловић у Јутарњем програму ТВ Пинк.

Она је навела да погрешна информација долази отуда што је са извештачем Вашингтон поста отишла на место убиства Ћурувије, што Козићу и Мартићу може да буде познато само из полицијских извора.

Мајкл Добс, дописник Вашингтон поста из Београда у време бомбардовања, каже Смајловић, био је њен добар познаник и пријатељ и на вечери у свом дому указао је гостопримство Славку Ћурувији, Бранки Прпи и њој. То је било неколико месеци пре НАТО бомбардовања Југославије и пре убиства Ћурувије.  

„Он је мене (кад је сазнао за убиство Ћурувије, прим.УНС) позвао да заједно одемо на лице места и ми смо заједно отишли и у стан Бранке Прпе. Значи, ја сам тамо била са новинаром Вашингтон поста, на месту где је убијен Ћурувија. Мени се чини да су то удбашке информације, то што се појављује Вашингтон пост у текстовима Ђорђа Мартића. Мене је чак ових дана питао колега из Њујорк тајмса, чији сам консултант у то време била: 'А, што стално помињу Вашингтон пост', јер он зна да сам ја стварно у то време радила за Њујорк тајмс. Ето, то је мало застрашујуће, то су или старе или нове везе у Државној безбедности које су ови новинари, посебно овај Мартић, који је изабрао да каже „Ћурувија дочекао бомбе“. Знате, новинар који је у Експрес Политици потписао текст Ћурувија дочекао бомбе (Мирослав Марковић, прим. УНС), он није нигде поменуо Ћурувију, он је поменуо неке друге људе. Ђорђе Мартић је избацио све те друге људе, ставио Ћурувију и ставио наслов 'Ћурувија дочекао бомбе'. Он се мени сад чини у поседу неких удбашких информација које користи јавно“.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

29.11.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 07:23

stari film

Znamo sta ste radili proslog leta...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси