Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Позив на конференцију о државној помоћи медијима у Србији и земљама у региону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 10. 2018.

Позив на конференцију о државној помоћи медијима у Србији и земљама у региону

Регионална конференција о пројектном суфинансирању медијског садржаја у медијима у Србији, као и моделима финансирања медија у региону, биће одржана 29. октобра 2018. године, у Прес центру УНС-а, Кнез Михаилова 6/3, у Београду. Конференцију организује Савез новинара Србије и Црне Горе, чији су оснивачи Удружење новинара Србије и Удружење новинара Црне Горе.

На конференцији ће говорити представници новинарских удружења и медија - Владимир Радомировић и Нино Брајовић из Удружења новинара Србије, Горан Ћетковић из Удружења новинара Црне Горе, Милица Андријашевић и Марко Дивковић из Удружења БХ новинари, новинар Бране Божић из Републике Српске, Драгић Рабреновић из Уније локалних јавних емитера Црне Горе, новинарка Хрватске радио-телевизије Јасмина Поповић, Хрвоје Зовко из Хрватског новинарског друштва, Снежана Тодоровa из Савеза бугарских новинара, Столе Наумов из Удружења новинара Македоније (ЗНМ) и Ивона Талевска из Македонске асоцијације новинара.

О финансирању медија говориће и помоћница за информисање и медије Министарства културе и информисања Славица Трифуновић и шефица Медијског одељења ОЕБС-а Гордана Јанковић.

Циљ конференције је упознавање са моделима финансирања и размена мишљења о могућностима стварања бољих модела државне помоћи медијима.

Биће представљени законодавни оквири и модели (су)финансирања и државне помоћи медијима и дискутовано о ефектима модела финансирања на медијску сцену и квалитет медијског садржаја.

Пријаве за учешће треба послати до петка, 26. октобра на мејл pc@uns.org.rs.

Агенда скупа је у прилогу.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси