Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Миодраг Попов дао оставку на место главног и одговорног уредника БК ТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 10. 2018.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Миодраг Попов дао оставку на место главног и одговорног уредника БК ТВ

Главни и одговорни уредник БК ТВ Миодраг Попов у суботу је поднео оставку на место главног и одговорног уредника ове телевизије, у знак протеста због отказа четворици новинара ове медијске куће. Попов је УНС-у рекао да је оставка „солидарност са колегама, као и апел да се они врате на посао“.

Он каже да је оставку дао „јер се не слаже са отпуштањем свих новинара и то док још није завршен конкурс Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) за доделу националне фреквенције за који се борио, писао програмски елеборат и шему, као и комплетан пројекат“.

„У петак је сво четворо новинара, пола сата пред крај радног времена, добило отказе. Дато им је да потпишу споразумни раскид уговора. Ја се с тим не слажем, јер је и у пројекту, али у условима конкурса РЕМ-а предвиђено укупно 15 људи. Практично смо избачени из игре. Не можемо да радимо без новинара“, рекао је УНС-у Попов.

Он наводи да „не зна разлоге због којих су новинари отпуштени, али да се апсолутно не слаже са тим“.

УНС је питао директорку БКТВ Љубицу Вукотић за разлоге због којих су новинари отпуштени, али је она рекла да је позовемо у току недеље, јер сада није у могућности да одговори.

Подсетимо, РЕМ је крајем априла ове године расписао конкурс за доделу националне фреквенције за телевизијско емитовање на који су се пријавили осим БК ТВ и „Студио Б”, „РТЛ“  и „Коперникус“.

Коментари (10)

Остави коментар
чет

11.10.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 00:34

dobro jutro

Drago mi je što spada koprena s očiju i što se razbija mit o velikom graditelju i dobrotvoru. Prvo isplati radnike, prijavi neprijavljene, pa se onda hvališi.

Одговори
сре

10.10.

2018.

Gogi [нерегистровани] у 17:40

Konkurs

Ubeđen sam da će na ovom konkursu odneti pobedu Studio B. Razlog je svima manje više poznat, a sigurno nije vrhunski kvalitet, ni programski, ni tehnički, ni kadrovski. Nažalost u srpskom društvu sve je izvitopereno i izvrgnuto ruglu, tako da i konkursi predstavljaju najobičniju farsu, gde nikada ne pobeđuje onaj najbolji, nego onaj od koga se očekuje maksimalno poltronstvo. Iskreno, jedino je RTL , u ovoj konkurenciji, ozbiljna priča, pa sam utoliko više siguran da nemaju nikakve šanse. Živi bili, pa videli.

Одговори
сре

10.10.

2018.

dragiša petrović [нерегистровани] у 10:54

PODACI,DOKAZI..

Ovo je ekskluziva, g. insajder. Bravo, samo još potkrepite konkretnim podacima kao što traži svaki novinarski izraz.Ovako, sve miriše na izmišljotinu sa političkom bojom. Očekujem g. insajder da za svoju tvrdnju iznesete konkretne dokaze i materijalne podatke.Čekamo Vas mnogi na ovom portalu.

Одговори
уто

09.10.

2018.

Пропали Карићи [нерегистровани] у 17:31

Много ми жао

Не само што Карићи отпуштају људе већ им и људи масовно дају отказе самоиницијативно јер су плате мизерне и мале а поред тога касне месецима, толико о Богољубу Свевишњем Салатару. Платио Вучића да се врати у Србију, платио Вучића за националну фреквенцију, али му ништа то не вреди када му све фирме буквално пропадају радници немају да једу, битно да Богољуб на сва уста прича да Србија ради гради и да се рађа, Карићи су ругло и прошлост Србије и тамо треба да остану, нико их у Србији а и шире не воли.

Одговори
уто

09.10.

2018.

Вукица [нерегистровани] у 12:58

"Шут са рогатим не може!"

Главном уреднику и није ништа друго преостало, сем оставке! Ако ни он, а ни директорка БК ТВ, не (смеју да) знају чак ни разлог отпуштања новинара, о чему уопште они одлучују? (Надајмо се да је новинарима бар "у четири ока" саопштено зашто би било пожељно да добровољно потпишу "шут-карту", али ни они нису, по свој прилици, орни за причу... )

Одговори
уто

09.10.

2018.

Vlajko [нерегистровани] у 10:02

doslednost

To je borba za nova radna mesta za napredak i prosperitet Srbije? Takva kompanija zavisi od 4 plate? Verovatno na nivou bede. A ovamo avioni, kamioni, Tesla grad, na hiljade stanova, zapošljavanje i trla baba lan.

Одговори
уто

09.10.

2018.

bk INSAJDER [нерегистровани] у 00:09

Novinari BKTV kao statisti i kolateralna steta

kARICI su dali velike pare Vucicu ali nece dobiti nacionalnu frekvenciju za BKTV.Karici nemaju ni jedan posao u Srbiji niti su u mogucnosti da povrate ugled nekadasnje BKTV.Oni su proslost Srbije.Zato otpustaju novinare koji su im bili samo pokrice za konkurs i predstavljaju kolateralnu stetu .Do sada su dali desetak miiona evra Vucicu ali od BKTV nece biti nista.

Одговори
пон

08.10.

2018.

Realan [нерегистровани] у 22:42

Ah

Biće to još jedna televizija "drugačija" od ostalih istih.

Одговори
пон

08.10.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 17:31

pitanje

Otkad postoji BK TV?

Одговори
пон

08.10.

2018.

anonimus [нерегистровани] у 17:21

Samo o(t)pusteno

Ova Vukoticka pravi jedinu televiziju na svetu bez novinara, a BK samo tone sve dublje sa ovakvim ljudima.. Bravo za nova otpustanja gospodine Karicu, i to na ovakav nacin..

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси