Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Представник ОЕБС-а за слободу медија: Нисмо иницирали отварање истрага, али их подржавамо
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 08. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Представник ОЕБС-а за слободу медија: Нисмо иницирали отварање истрага, али их подржавамо

„Представник ОЕБС-а за слободу медија није део било какве иницијативе о отварању истрага о убијеним новинарима на Косову. Наша канцеларија је обавештена о Резолуцији о истрагама убистава новинара која је усвојена на Годишњој скупштини Европске федерације новинара, а која садржи позив да се обнове напори да се одговорни за убиства новинарa приведу правди“, стоји у писму представника ОЕБС-а за слободу медија послатом Удружењу новинара Србије (УНС).

У њему се наводи и да представник ОЕБС-а за слободу медија подржава сваку инцијативу која ће допринети решавању случајева убијених новинара на подручју ОЕБС-а и да је и у прошлости апеловао да се прекине некажњивост над новинарима.

„Безбедност новинара и престанак некажњивости је апсолутни императив за представника ОЕБС-а за слободу медија и ОЕБС у целини“, пише у писму.

Представник ОЕБС-а за слободу медија ово писмо упутио је након информације коју је УНС-у доставио генерални секретар Рикардо Гутјерез да је „управо обавештен од представника ОЕБС-а за слободу медија да они разговарају са Вераном Матићем о томе како да подрже поновно отварање истрага о убиствима новинара на КиМ“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси