Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Крагујевачке власти прихватиле критике новинарских удружења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 09. 2010.

Крагујевачке власти прихватиле критике новинарских удружења


Председник Скупштине Крагујевца Саша Миленић прихватио је већину предлога и сугестија представника Независног удружења новинара Србије (НУНС), Удружења новинара Србије (УНС) и Синдиката новинара Србије (СНС) на Правилник којим су, између осталог, биле предвиђене дневне акредитације за новинаре који прате рад локалног парламента.

На састанку одржаном данас у Крагујевцу, договорено је да акредитације буду годишње и то неселективно за све заинтересоване медије, без дискреционог права на њихово ускраћивање.

Представници новинарских организација тражили су да се правила о раду Информативне службе не регулишу истим обрасцем којим и акредитације. Такође, прихваћена је и сугестија да се из обрасца за акредитацију избаци јединствени матични број грађана (ЈМБГ), а уврсти број новинарске легитимације.

Саговорници су се сагласили и да правила пристојног одевања треба да важе и за новинаре, али да се не могу уводити само за њих, као и да је за тај део "обуке" примарна редакција.

Миленић је прихватио и предлог да сва друга евентуално спорна питања реше представници локалне самоуправе и медија у Крагујевцу, којима ће новинарска удружења и убудуће бити на располагању.На састанку са челницима СГ Крагујевца били су потпредседница НУНС-а Јелка Јовановић, председник ИО УНС-а Петар Јеремић и потпредседник СНС Бојан Кнежевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси