Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Нападачу на Владимира Митрића шест месеци затвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 09. 2010.

Нападачу на Владимира Митрића шест месеци затвора


Љубинко Тодоровић, бивши полицајац ОУП Нови Београд, који је оптужен за напад на дописника Вечерњих новости из Лознице Владимира Митрића, осуђен је данас неправоснажно пред основним судом у Лозници на шест месеци затвора.

То је минимална казна коју је суд могао да изрекне за наношење тешких телесних повреда, док је максимална запрећена казна за то дело пет година затвора. Пре две године Општински суд у Лозници већ је донео првостепену пресуду којом је Тодоровић осуђен на шест месеци затвора, али је Окружни суд ту пресуду укинуо и вратио нижем на поновни поступак.

Митрић је нападнут 12. септембра 2005. године око 21.30 у улазу зграде у којој је живео. Претпоставља се да је нападач користио бејзбол палицу када је Митрићу нанео 20 удараца по телу и поломио му руку којом је покушао да заштити главу. Тужилаштво није прихватило оцену медицинског вештака да је у питању био покушај убиства. Од тада Митрић живи и ради под сталном полицијском заштитом.

Суђењу су присуствовали представници Удружења новинара Србије и ОЕБС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси