Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Европска федерација новинара поздравља одлуку Уставног суда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 07. 2010.

Европска федерација новинара поздравља одлуку Уставног суда


Европска федерација новинара (ЕFJ, European Federation of Journalists) поздравља изузетно важну одлуку Уставног суда Србије којом су одбачене репресивне одредбе Измена и допуна Закона о јавном информисању.

"Ово је велика победа за слободу медија", рекао је Ејден Вајт, генерални секретар ЕFJ-а. "Судском одлуком поражен је застрашујући напад на слободу изражавања и недвосмислено потвђена иницијатива наших колега у Србији".

У саопштењу ЕFJ-а наводи се да је Удружење новинара Србије иницирало подношење захтева Уставном суду Србије за оцену уставности Закона о изменама и допунама Закона о јавном информисању, као и да су одредбе тог закона представљале кршење члана 10. Европске конвенције о људским правима.

Ејден Вајт је честитао УНС-у на томе што се супротставио овом кршењу права грађана, напомињујући да би усвојене измене и допуне резултирале гашењем медија и аутоцензуром.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси