Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Тужилаштво води поступак против председника скупштинског Одбора за информисање Мирка Крлића због напада на уредника “Зрењанина” Далибора Бубњевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 04. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Тужилаштво води поступак против председника скупштинског Одбора за информисање Мирка Крлића због напада на уредника “Зрењанина” Далибора Бубњевића

Основно јавно тужилаштво у Зрењанину, поводом кривичне пријаве главног и одговорног уредника листа „Зрењанин“ Далибора Бубњевића против председника Одбора за културу и информисање Скупштине Србије Мирка Крлића, води кривични поступак за угрожавање сигурности, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).

Бубњевић је почетком априла поднео пријаву против Крлића за кривично дело Угрожавање сигурности из члана 138, став 3 Кривичног законика, којим је прописано да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

„Основно јавно тужилаштво у Зрењанину утврдило је да постоје основи сумње да је Мирко Крлић извршио ово кривично дело”, стоји у одговору овог тужилаштва листу „Зрењанин“ у који је УНС имао увид.

Тужалаштво је саставило захтев Полицијској управи Зрењанин да Крлића као осумњиченог саслушају полицијски службеници, а након саслушања, спровешће се  “доказне радње, након чега ће бити донета адекватна јавнотужилачка одлука“.

Подсетимо, како је Бубњевић у марту рекао УНС-у, док је био на радном задатку, на свечаности у хотелу „Војводина“ у Зрењанину, Крлић га је вређао, псовао, а на крају и ударио.

Мирко Крлић је за УНС демантовао ове тврдње и навео да „никаквог физичког напада нити насртаја није било”, као и да је Бубњевић “први пришао њему и почео да га вређа”.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси