Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Реаговање Далибора Бубњевића на изјаву Мирка Крлића УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

02. 04. 2018.

Аутор: Далибор Бубњевић

Реаговање Далибора Бубњевића на изјаву Мирка Крлића УНС-у

У изјави народног посланика и председника Одбора за културу и информисање Народне скупштине Републике Србије Мирка Крлића Удружењу новинара Србије, заправо су потврђени наводи које сам дао у првобитном саопштењу.

Народни посланик Крлић је потврдио да је више пута те вечери покушао да успостави комуникацију са мном, додуше у виду увреда, као и да је сео непозван за сто за којим сам био са шефицом дописништва РТВ Војводина Јеленом Милићевић и директорком РТВ Сантос Дубравком Поповић. Међутим, не помиње да ме је уходио, тј. пратио до тоалета, нити наводи да су то видели новинари када је прошао поред њиховог стола.

Оно што ме највише брине јесте то што народни посланик у својој изјави признаје да је повод његове љутње моје писање! Оправдано се поставља питање да ли се овим чином председника скупштинског Одбора на „мала врата“ отвара могућност да свако ко је незадовољан медијским садржајем може са новинаром расправљати уз употребу увреда и физичке снаге?

Напомињем да у моменту уласка народног посланика Миркла Крлића у тоалет, био је присутан привредник Синиша Вукић који је чуо  претње које ми је упутио народни посланик Мирко Крлић. Грађанин З.Д., који нас је затекао у тоалету, онемогућио је народног посланика Миркла Крлића да настави да ме злоставља. Потом сам успео да побегнем и уђем у салу Хотела. Да се нешто дешава, будући да ме није дуго било, закључила је колегиница Јелена Милићевић која се обратила помоћнику градоначелника Драгану Ћапину. Он је обавестио обезбеђење и оно је ушло у тоалет. Једно време је, због угрожености моје безбедности, припадник обезбеђења седео за новинарским столом са мном.

Користим прилику, још једном, да се захвалим грађанину З.Д., помоћнику градоначелника Драгану Ћапину и колегиници Јелени Милићевић, будући да су својом прибраном реакцијом спречили да у још већој мери буде угрожен мој физички и духовни интегритет!

Далибор Бубњевић, главни и одговорни уредник листа „Зрењанин“

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси