Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинар Вељковић тврди да му је градски већник претио, Јовић демантује
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 02. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Новинар Вељковић тврди да му је градски већник претио, Јовић демантује

Дописник листова „Данас“ и „Информер“ из Пожаревца Момчило Вељковић рекао је данас Удружењу новинара Србије (УНС) да му је јуче, док је био на новинарском задатку, претио члан Градског већа овог Града Иван Јовић. Јовић је УНС-у ове наводе демантовао.

Како је рекао Вељковић, јуче је извештавао са манифестације „Лов на Моравског шакала“, када му је пришао Јовић и почео да прети.

„Након што сам фотографисао догађај, фотографисао сам и Јовића као члана Градског већа. У једном тренутку дошао је до стола где сам седео и рекао: 'Ту фотографију што си снимио одмах да обришеш, да је не бих брисао ја. Ако је не обришеш, видећеш шта може да те снађе. Запамтићеш ти мене за оно шта си ми урадио. Не знаш ко сам и са ким се качиш'. Одговорио сам да само радим свој посао и он је отишао“, рекао је Вељковић УНС-у.

Вељковић сматра да су претње последица текста који је пре три дана објавио, а у којем се наводи да је против Јовића поднета кривична пријава због лажног представљања и фалсификовања службених исправа. Случај је пријавио полицији и, како каже, она је реаговала брзо.

„Одмах су ме позвали за изјаву и рекли да ће учинити све да се што пре случај реши. Проследиће моју пријаву Тужилаштву“, рекао је Вељковић.

Иван Јовић за УНС демантује да је претио новинару и каже да ће коментарисати случај по завршетку истраге.

„То што наводи Вељковић није тачно. Било је тамо довољно сведока. Он је случај пријавио и ја сам поводом тога данас дао изјаву у полицији. Чекам да надлежни обаве свој посао, па ћу се обратити јавности са више информација“, рекао је Јовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси