Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Колеге о Радмили Перић-Крцуновић: Била је предани новинар и несебичан пријатељ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 02. 2018.

Колеге о Радмили Перић-Крцуновић: Била је предани новинар и несебичан пријатељ

"Радмила Перић-Крцуновић колегама и сарадницима остаће у сећању као предани радник, одан и несебичан пријатељ, спреман да помогне у сваком тренутку", речено је данас на комеморацији дугогодишњој новинарки „Борбе“ у Удружењу новинара Србије (УНС).

У присуству породице о Перић-Крцуновић говорили су чланови Клуба новинара ветерана УНС-а Растко Гузина и Надежда Томић-Драшковић.

Сећајући се колегинице Растко Гузина је рекао да је радила у више редакција - „Радио Титограду“, „Риболовном спорту“, ИТ новинама, ТИНС-у, „Борби“, „Комунисту“.

„Рођена је у Улцињу 26. августа 1934. године. Увек је желела, а то је и остваривала, да стиче и шири знања. Схватајући да новинар мора да буде и технички писмен, Радмила је савладала дактилографију, фотографисање и шофирање. То јој је омогућило да се у деветнаестој години, односно 1953. године, укључи у 'армију новинара'. Волела је свој посао“, рекао је Гузина и додао да је Перић-Крцуновић својом марљивошћу и свестраношћу као дописник, доприносила расту тиража листова у којима је радила.

Надежда Томић-Драшковић подсетила је да је Перић-Крцуновић била и новинарка „Привредног прегледа“ где је пратила авио и железнички саобраћај, сајмове...

„Рада је за мене била, кад сам је упознала пре пет деценија, као старија сестра, другарица из Гимназије, највећи узор и идеал, увек весела“, рекла је Томић и додала да се њихово дружење наставило 2000. године, када су се први пут ветерани УНС-а састали, па све до њене смрти.

Радмила Перић-Крцуновић преминула је у уторак, 13. фебруара у Београду, у 84 години.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси