Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Син малтешке новинарке оптужио Владу за њено убиство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 10. 2017.

Извор: lovinmalta.com / УНС

Син малтешке новинарке оптужио Владу за њено убиство

"Моја мајка је убијена јер је стајала између владавине права и оних који су покушавали да је крше, као многи снажни новинари. Она је била мета зато што је била једина особа која је то радила. Ово се догађа када су државне институције неспособне. Последња особа која остаје да стоји је често новинар, што је чини првом особом која бива мртва”, објавио је данас на Фејсбуку син убијене новинарке Дафне Кауруан Галиције.

Метју Каруан Галицијa је окривио Владу Малте за смрт његове мајке и описао сцену на коју је наишао након експлозије аутомобила.

“Никада нећу заборавити како трчим око ватре, покушавајуц́и да откријем како се отварају врата, предњи део аутомобила који још увек гори и викање на два полицајца која су се појавили са једним апаратом за гашење пожара. Зурили су у мене. ’Жао ми је, не можемо ништа да урадимо’, рекао је један од њих. Погледао сам доле и делови тела моје мајке били су свуда око мене. Схватио сам да су у праву, било је безнадежно. ‘Ко је у колима?’ питали су ме. ’Моја мајка је у колима. Она је мртва. Она је мртва због ваше неспособности’“, написао је Метју.

Син новинарке навео је да је неколико сати касније, док је „'кловн' премијер давао изјаве о новинарки коју је више од једне деценије демонизовао и узнемиравао, један од полицијаца који би требало да истраже убиство, Рамон Мисфсуд, објавио на Фејсбуку: ’Сви добијају оно што заслужују, крављу балегу! Осећам се срећно :)’“.

„Влада Малте је дозволила културу некажњивости. Није велика утеха када премијер каже да се ’неће одмарати’ док починиоци не буду пронађени, када је на челу Владе која је подстакла ту исту некажњавост. Прво је напунио своју канцеларију преварантима, а онда је напунио полицију преварантима и имбецилима, а онда је напунио судове преварантима и неспособнима. Да институције раде, не би било убиства за истрагу - а моја брац́а и ја бисмо и даље имали мајку. Јозеф Мускат, Кејт Шембри, Крис Цардона, Конрад Мизи, државни тужилац и многи полицајци који нису предузели никакву акцију: ви сте саучесници. За то сте одговорни ", написао је Метју Кауруан Галиција.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси