Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Суд одбио тужбу против Жујовића и Ћурчије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 04. 2010.

Суд одбио тужбу против Жујовића и Ћурчије


Основни суд у Новом Саду одбио је као неосновану тужбу Слободана Јаковљевића Бобека, бившег председника Друштва новинара Војводине (ДНВ) против Бранка Жујовића, потпредседника Удружења новинара Србије (УНС) и Предрага Ћурчије, садашњег председника ДНВ-а, због „сметања државине“.

Пре тога, исти суд је одбио захтев Слободана Јаковљевића за доношење привремене мере, којом је тражено да ДНВ који је у саставу УНС-а уступи своју канцеларију новом Удружењу „Друштво новинара Војводине“ (УДНВ), чији је Јаковљевић један од оснивача.

Бранко Жујовић се на мети Слободана Јаковљевића нашао зато што је, штитећи имовину УНС-а у Новом Саду, заменио браву на вратима ДНВ-а уочи Изборне скупштине овог огранка УНС-а која је одржана 28. новембра 2009. године. На овај начин, Жујовић је спречио да се настави недозвољено изношење документације УНС-а из канцеларије у Новом Саду и брисање УНС-ове базе података коју су организовали оснивачи новог удружења у чијем се поседу и даље налази део отуђене документације.

Предрага Ћурчију Јаковљевић је теретио за наводну „блокаду рада“ ДНВ-а и спречавање уласка у канцеларију ДНВ-а, што суд није прихватио. Током процеса се чуло да рад ДНВ-а није блокиран, а сам тужитељ је више пута после Изборне скупштине долазио у канцеларију у Новом Саду.

УНС поздравља одлуку Основног суда у Новом Саду и тражи од чланова УДНВ-а да документацију УНС-а што пре врати.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси