Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  „Новости" продају пословни простор, суду подносе план реорганизације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 09. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

„Новости" продају пословни простор, суду подносе план реорганизације

Надзорни одбор Компаније Новости заказао је за 23. октобар ванредну Скупштину Компаније „Новости“ на чијем ће дневном реду, између осталог, бити и доношење одлуке о подношењу Унапред припремљеног плана реорганизације Компаније „Новости“ надлежном суду.

На седници Надзорног одбора одржаној у четвртак одлучено је да на дневном реду ванредне скупштине акционара буде и доношење одлуке о продаји пословних простора у власништву Компаније Новости и пословних простора у власништву зависних друштава Новости прес д.о.о. Бањалука и Новости прес д.о.о. Подгорица, обавештење о одобреном правном послу генералног директора са Компанијом Новости, као и доношење одлуке о разрешењу члана Надзорног одбора.

Удружење новинара Србије покушало је данас да о овим тачкама дневног реда разговара са председницом Надзорног одбора Татјаном Видојевић, али нам је, ако и сваки претходни пут, рекла да је „на састанку и да не може да разговара“.

Генерални директор Компаније Срђан Мушкатировић и в.д. главног и одговорног уредника „Новости“ Милорад Вучелић нису се одазвали на позиве УНС-а.

Већински власник Компаније „Новости“ је бизнисмен Милан Беко. Република Србија је власник 37 одсто Команије, али је задржала управљачка права. Приватизација „Новости“ на листи је 24 спорне приватизације о којима је извештаје објавио Савет за борбу против корупције, а Тужилаштво за организовани криминал потврдило је 11. маја 2017. године УНС-у да се тај случај и после седам година налази у предистражној фази.

Рачун Компаније "Новости" блокиран је 12. јула ове године, због, како је навела ова Компанија, дуга из 2009. године, када нису подмирене обавезе према држави; доприноси за порезе и зараде у висини 103 милиона и 25 милиона за неплаћени ПДВ. На сајту Народне банке Србије данас стоји да дуг на који је блокиран рачун Компаније Новости износи 503.881.743,87 динара.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

26.09.

2017.

lilit [нерегистровани] у 18:26

Au

Opet će Beko da se izvuče bez plaćanja svog duga....

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси