Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Дописник кинеског Гуангминга постао члан УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 09. 2017.

Извор: УНС

Дописник кинеског Гуангминга постао члан УНС-а

Новинар Џао Ђијаженг, дописник листа „Гуангминг жибао“ из Србије, постао је члан Удружења новинара Србије, а јуче је преузео своју легитимацију. Са Џаом, који је тек започео четворогодишњи дописнички мандат у Београду, разговарали су председник УНС-а Владимир Радомировић и председник ИО Петар Јеремић.

 

Радомировић и Јеремић говорили су о активностима УНС-а, српској медијској сцени и досадашњој доброј сарадњи са Свекинеским удружењем новинара и кинеским медијима.

Џао је рекао да Београд представља регионални центар за кинеске медије и пословање кинеских компанија, као и да лист за који ради никада није гасио дописништво у Србији, чак ни за време НАТО бомбардовања у ком су убијени дописници Гуангминга Син Синг и Ђи Ђинг када је погођена кинеска амбасада.

- Посебно ћу се ангажовати да ’Гуангминг жибао’ у наредном периоду успостави блиску сарадњу са најутицајнијим српским медијима, рекао је Џао у разговору са представницима УНС-а.

УНС у свом чланству има неколико колега који живе и раде у Француској, Русији и Кини. 

Коментари (1)

Остави коментар
суб

09.09.

2017.

Саша Вучићевић [нерегистровани] у 09:26

Честитам

Искрене честитке колеги.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси