Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС поклонио столове Средњој занатској школи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 07. 2017.

Аутор: С. Димитријевић Извор: УНС

УНС поклонио столове Средњој занатској школи

Удружење новинара Србије (УНС) поклонило је Средњој занатској школи из Београда 12 столова који ће послужити за опремање новог Монтесори кабинета.

Директор школе Милован Марковић, дипломирани дефектолог, рекао је за сајт УНС-а да ће примена Монтесори програма подићи на виши ниво рад са ученицима и задовољити њихове потребе кроз различите видове подршке.

Средња занатска школа образује децу са сметњама у развоју и потешкоћама у учењу.

У оквиру школе деца похађају занате: пекар, аутолимар, помоћни кувар, фризер, књиговезац, пакер, цвећар, сервир и лакирер. Ученици у старијим разредима праксу похађају код послодаваца, и то се, како каже Марковић показало веома корисним, јер велики број ученика после завршеног школовања остаје да ради код њих.  

Ове године је од 32 матуранта, десет већ добило посао по завршетку школе. Школа ће у сарадњи са Гиз-ом и“Delico.doo”  до краја године отворити прво социјално предузеће овог типа.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси