Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Директори "Новости" кажу да нису поднели оставке, извор УНС-а тврди супротно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 07. 2017.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Директори "Новости" кажу да нису поднели оставке, извор УНС-а тврди супротно

Извршни директор за опште послове Kомпаније „Новости“ Радомир Видаковић позвао је Удружење новинара Србије и рекао да је изненађен да на нашем порталу чита „писмену комуникацију интерног карактера“ и да извршни директори нису поднели оставке како је то УНС раније написао.

„Не знам како је могуће да цуре информације из 'Новости'. Ми имамо примарни циљ како спасити Компанију. Извршни директори нису из новинарске струке, већ стручна лица из финансија, економије. Надзорни орган је орган управљања и затражили смо да се до краја овог месеца јавно дефинише која је управљачка структура“, рекао је Видаковић.

На питање да ли су извршни директори поднели неопозиве оставке Надзорном одбору, како је УНС раније објавио, Видаковић је рекао да нису. 

„Изненађени смо да писмена комуникација интерног карактера излази на портал и на начин слободног тумачења, а не као изворна информација. То је пословна комуникација. Нисмо поднели оставке. Имамо заказану седницу Надзорног одбора у уторак и на основу тих информација ћемо одлучити да ли ћемо поднети оставке“, рекао је Видаковић.

Он је додао да извршни директори „до сада и убудуће не желе да отежају стање компаније, већ да деле судбину са запосленима у борби за очување компаније и егзистенције запослених“. 

„Молимо Вас да информације интересних група пре објављивања на сајту УНС-а прво проверите“, рекао је Видаковић.

Извршни директор задужен за финансије Бранко Вукићевић рекао је да се током јучерашњих консултација са генералним директором у оставци Ратком Дмитровићем појавило и питање оставки као једна од могућности, да би се ствари покренуле са мртве тачке.

„Имали смо размену мишљења Видаковић, Дмитровић и ја. Он је то предложио, ми смо прихватили са неком резервом. То су неке ствари које ћемо можда да урадимо, али још ништа нисмо ни потписали ни написали“, рекао је Вукићевић.

УНС добио информације да су извршни директори поднели оставке

Раније данас УНС је објавио своје сазнање да су три извршна директора Компаније „Новости“ поднела неопозиве оставке.

Како је УНС незванично сазнао, оставке су поднели извршни директор задужен за финансије Бранко Вукићевић, за продају Тања Благојевић и за опште послове Радомир Видаковић.

Извор УНС-а навео је да су они оставке поднели јер су незадовољни што нема напретка у решавању финансијских проблема Компаније „Новости“, као и због неодговарајуће реакције Надзорног одбора.

Извршне директоре именује Надзорни одбор Компаније, а на предлог директора и главног и одговорног уредника. Ови извршни директори најближи су сарадници Ратка Дмитровића, који је Надзорном одбору још средином маја поднео оставку на место директора и главног и одговорног уредника.

УНС је раније данас позвао и председницу Надзорног одбора Тању Видојевић која је кратко прокоментарисала да је оставка извршних директора „њихово легитимно право“ и да не може даље да коментарише јер управо улази на састанак.

УНС је позвао и Драгана Ђукановића, члана Надзорног одбора "Новости" који је рекао да нема никакву информацију о оставкама и да је за изјаве медијима задужена Тања Видојевић.

На питање да ли се уопште Надзорни одбор састајао од мајских дешавања у Компанији, Ђукановић је рекао да не може да говори и да "жури на пут".

УНС je незванично сазнао и да је Надзорни одбор Компаније „Новости“ на седници одржаној 8. маја донео закључак да буде у сталном заседању, али је од тада неколико седница заказано, па одложено.

Наредна седница заказана је за уторак, 11. јул, али, како је УНС-у речено, дневним редом није предвиђено расправа о стању у Компанији „Новости“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси