Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Случај „Вечерњих новости“ седам година у предистражној фази
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 05. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Случај „Вечерњих новости“ седам година у предистражној фази

Тужилаштво за организовани криминал потврдило је данас Удружењу новинара Србије (УНС) да се случај приватизације „Вечерњих новости“ и после седам година налази у предистражној фази. „У оквиру предистражног поступка о приватизацији `Вечерњих новости` Тужилаштво за организовани криминал је упутило захтев за прикупљање потребних обавештења МУП-у и још увек чека достављање извештаја по том захтеву“, одговорило је данас Тужилаштво УНС-у.

Подсећамо, тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић још 2010. године изјавио је да је покренут преткривични поступак на основу изјаве Станка Суботића да су Милан Беко и Мирослав Мишковић организовали противзаконито преузимање акција "Вечерњих новости” 2006. године.

Приватизација Новости на листи је 24 спорне приватизације о којима је извештаје објавио Савет за борбу против корупције.

Руководство Компаније Новости обавестило је пре три дана запослене да је због дугова и доспевања на наплату банкарског кредита од 425.000 евра у августу ове године могућ скори престанак изласка "Вечерњих новости", а генерални директор Радомир Дмитровић заједно са представницима синдиката потписао је анекс колективног уговора којим су плате смањене за 10 одсто.

УНС је подржао захтеве запослених у “Вечерњим новостима” који су од Владе Србије, управљача Компанијом “Новости”, тражили да хитно почне решавање нагомиланих проблема са којима се ова медијска кућа суочава.

УНС је истакао да је неопходно што пре решити питање власништва и позвао  Надзорни одбор, на чијем је челу представник државе Тања Видојевић, да изађе са подацима о стању у Компанији и хитном плану решавања ове ситуације.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси