Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинарка Милица Ивановић нападнута на радном задатку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 11. 2015.

Аутор: Данило Коцић Извор: УНС

Новинарка Милица Ивановић нападнута на радном задатку

Новинарка из Лесковца Милица Ивановић данас је физички нападнута у кругу хладњаче „Поречје“ из Вучја. Како је објављено нa порталу Југмедиа.инфо, чија је уредница Ивановићева, напао ју је и поломио фотоапарат руководилац хладњаче Горан Живковић, звани Ђука само зато што је поставила питање о платама запослених – објављено је на том сајту.

 

Напад се десио у присуству новинара  „Вечерних новости“ Игора Митића који је спречио да дође до већег инцидента.

Ивановићева, дописница дневног листа „Блиц“, “Ало“ и новинске агенција „Бета“, као и уредница портала „Југмедиа“, задобила је повреду руке и доживела велики стрес.

„За 30 година свог рада први пут сам се срела са оваквим вандализмом, заправо ничим изазваним. Нисам ни знала да је Живковић руководилац у хладњачи за чији смо обилазак добили дозволу директора фабрике „Поречје“. Сачекао нас је на улазу и док нас је водио кроз празне погоне, све време је говорио да су новинари овде непотребни јер су дошли у време када се ближи крај „Поречја“. Колега и ја смо више пута покушавали да ублажимо његов револт, али нам изгледа није пошло за руком. У моменту када сам га замолила да изјави нешто за новине, мислећи да је реч о раднику, а не о директору, одговорио је паљбом којом је поново потенцирао да новинари нису ту потребни. Када сам га други пут, покушавајући да смирим ситуацију, питала примају ли радници плате, ухватио ме је за врат наређујући ми да напустим фабрички круг. Реаговао је колега покушавајући да га смири, али Живковић ме опет напао. Вукао ме је за руку, претио, вређао, све време покушавајући да ми одузме фотоапарат“, прича Ивановићева.

На њен позив полиција је брзо стигла, после чега је од свих виновника догађаја узела изјаве.

Милица Ивановић је у међувремену потражила и помоћ лекара у вучјанском Дому здравља.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси