Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Радни викенд у УНС-у, почела настава у три школе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 10. 2015.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

Радни викенд у УНС-у, почела настава у три школе

Почели су часови у три УНС-ове школе. Овог викенда почеле су са радом јесења група Новинарске школе УНС-а, нова генерација Школе веб новинарства и обука “Говори правилно новинарско правило” за унапређење културе говора за новинаре са Косова и Метохије и из региона, која представља новину у образовној понуди најстаријег српског новинарског удружења.

Новинарску школу УНС-а у 36. генерацији похађа 12 полазника, углавном студената факултета друштвене орјентације. 

 

Школа веб новинарства у 11. генерацији има 26 полазника. Већина их наставу прати у сали Прес центра УНС-а, док остатак гледа директан интернет пренос предавања и учествује у вежбама од куће. Школу уз 10 особа са инвалидитетом похађа и 11 новинара из редакција у Војводини.

 


Правилном говору, исправној употреби акцената, унапређењу новинарског наступа посвећена је школа “Говори правилно новинарско правило” у оквиру које су предавања на даљину. Школа је превасходно намењена новинарима са Косова и Метохије, али и региона. Похађа је 13 полазника.

 

Обуку особа са инвалидитетом подржало је Министарство рада, запошљавања и социјалне политике. Обуку колега из медија са седиштем у Војводини подржао је Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање, док је усавршавање “Говори правилно новинарско правило” подржало Министарство културе и информисања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси