Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Петицију за Качаревића потписало 340 новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

02. 11. 2009.

Петицију за Качаревића потписало 340 новинара


За мање од три дана петицију Удружења новинара Србије којом се тражи одбрана са слободе угледног новинара Славољуба Качаревића потписало је 340 новинара, међу којима су и главни и одговорни уредници водећих медија у Србији.

До сада петицију су потисали главни и одговорни уредник листа „Политика“ Драган Бујошевић, уредници у овом листу Драган Јањић, Петар Мићковић, Слободан Самарџија, Живко Баљкас; уредник свих издања „Прес паблишинг групе“ Ђоко Кесић, уреднички тим листа „Прес“ Драгана Ј. Вучићевић, Светомир Марјановић и Љиљана Кнежевић; главни и одговорни уредник листа „Данас“ Зоран Пановић; главни и одговорни уредник Б92 Веран Матић, директор Радио-телевизије Београд Никола Мирков; главни и одговорни уредник агенције Фонет Зоран Секулић; заменик уредника „Блица“ Милорад Ивановић; главни и одговорни уредник листа „Ало!“ Антоније Ковачевић, главни и одговорни уредник „Стандарда“ Жељко Цвијановић; главни и одговорни уредник „Борбе“ Оливера Зекич и председник УО Иван Радовановић; главни и одговорни уредник „Правде“ Предраг Поповић, „Гласа јавности“ Игор Ћузовић, „Курира“ Раде Јеринић, новосадског „Грађанског листа“ Милорад Бојовић, као и председница УНС-а Љиљана Смајловић.
Петицију су потписали и угледни новинари и уредници Слободан Рељић, Бошко Јакшић, Љубодраг Стојадиновић, Драгољуб Петровић, Владимир Радомировић, Светлана Васовић Мекина, Раде Станић, Синиша Станимировић, Ружа Ћирковић, Слободан Стојићевић, Милан Влајчић и др. чија су имена доступна са сајту www.uns.org.rs

Највећи број потписника петиције је из куће „Политика“ из које је близу 50 новинара затражило Качаревићеву одбрану са слободе.

УНС ће петицију у којој се осим одбране са слободе тражи да се Качаревићу омогући увид у документа неопходна за одбрану, коју је пореска полиција однела из зграде „Гласа јавности“ и „Курира“, доставити носиоцима највише извршне власти, правосуђа и тужилаштва.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси