Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Качаревићеву одбрану са слободе тражи 200 новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 10. 2009.

Качаревићеву одбрану са слободе тражи 200 новинара

Петицију Удружења новинара Србије којом се тражи одбрана са слободе угледног београдског новинара Славољуба Качаревића за мање од једног дана потписало је 200 новинара, међу којима и главни и одговорни уредници водећих медија у Србији.



Међу потписницима петиције су главни и одговорни уредник листа "Политика" Драган Бујошевић, уредник свих издања "Прес паблишинг групе" Ђоко Кесић, главни и одговорни уредник РТВ Б92 Веран Матић, главни уредник листа "Данас" Зоран Пановић, главни и одговорни уредник агенције Фонет Зоран Секулић, главни и одговорни уредник Прес-а Драган Ј. Вучићевић и његов заменик Светомир Марјановић, заменик главног уредника "Блица" Милорад Ивановић, уредник "Стандарда" Жељко Цвијановић, директор "Бизнис инфо групе" Биљана Степановић.

Петицију су потписали угледни новинари међу којима су и Бошко Јакшић, Љубодраг Стојадиновић, Драган Влаховић, Живко Баљкас, Петар Лазић, Зоран Шапоњић, Драгољуб Петровић и многи други чија су имена доступна на сајту www.uns.org.rs

Највећи број потписника петиције је из листа "Политика" - њих 35.

Осим одбране са слободе петицијом се тражи да државни органи хитно омогуће колеги Славољубу Качаревићу увид у документацију коју је пореска полиција запленила приликом контроле у згради у којој се налазе редакције "Гласа јавности" и "Курира", која му је неопходна за одбрану.

У петицији се подсећа да је у време када је Славољуб Качаревић био директор АБЦ штампарије, то била једна од ретких штампарија које су имале храбрости да штампају опозиционе медије попут "Демократије", "Наше борбе", "Гласа јавности", "Времена" и НИН-а.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси