Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Положен венац на споменик Димитрију Давидовићу у Смедереву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 10. 2009.

Положен венац на споменик Димитрију Давидовићу у Смедереву

У склопу свечаног обележавања 220 година од рођења Димитрија Давидовића данас је положен венац на споменик овог српског великана у Смедереву.



У присуству ученика смедеревске ОШ Димитрије Давидовић венац су положили Ирена Кунић, помоћник градоначелника за информисање и Бојан Теофиловић, помоћник градоначелника за локалну самоуправу.

О животу и делу оца српског новинарства, чији се гроб налази на Старом гробљу у Смедереву, говорио је Томислав Стевановић, директор Историјског архива Смедрево.

Догађај су пратили новинари ЈП Телевизија Смедерево, ТВ Јерина, Радија Смедерево, листа Наш глас, Прес центра ГУ Смедерево, дописници Блица и Вечерњих новости.

Удружење новинара Србије основало је Одбор за обележавање 220 година рођења Димитрија Давидовића који је осмислио и спровео низ акција и манифестација током ове године.

Више о активностима Одбора УНС-а видети на http://www.uns.org.rs/sr-Cyrl-CS/content/dimitrije-davidovic/3564/%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%B0.xhtml




Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси