Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС и ДНКиМ затражили утврђивање узрока пожара у Шилову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 10. 2009.

УНС и ДНКиМ затражили утврђивање узрока пожара у Шилову


Удружење новинара Србије и Друштво новинара Косова и Метохије затражили су од припадника Еулекса и Косовске полицијске службе да у најкраћем могућем року утврде узроке пожара у којем су изгорели предајници локалне ТВ Пулс из Шилова, код Гњилана.

 "ЕУЛЕX полиција и КПС морају хитно да обелодане узроке пожара, а уколико се сумње да је пожар подметнут покажу као истините, одговорне привести правди и адекватно санкционисати," казао је председник Друштва новинара Косоова и Метохије Жељко Тврдишић, наводи се у саопштењу.

Тврдишић је додао да је уништавањем два предајника ове телевизије и предајника телефонских оператера, Србима у општинама Гњилане, Витина, Ново Брдо и Косовска Каменица у великој мери угрожено право на комуникацију и информисање.

УНС и ДНКиМ у саопштењу додају да полиција мора на прави начин да изврши процену штете, јер се ради о опреми која је изузетно скупа.

Непознате особе запалиле су прошле ноћи два предајника ТВ "Пулс"”, потврдио је директор те телевизије Ненад Миленковић и додао да је пожар подметнут око један сат после поноћи. „Запаљени су предајници ТВ "Пулс" у просторији где су смештени и предајници Телекома Србије за мобилну и фиксну телефонију и "Теленора".

Извршиоци су провалили у просторију са предајницима на брду недалеко од Шилова, а према неким информацијама полили су их бензином и запалили“, истакао је Миленковић.

Он процењује да укупна штета износи близу милион евра. ТВ "Пулс" од прошле ноћи не емитује програм, а у околини Гњилана не раде ни фиксна ни мобилна телефонија “Телекома“ и "Теленора".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси