Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Пронађен сарадник Печата, испитује га украјинска полиција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 08. 2014.

Пронађен сарадник Печата, испитује га украјинска полиција

Удружењу новинара Србије потврђено је из Независног медијског синдиката Украјине да је новинар Печата Сергеј Белоус данас пронађен заједно са још два новинара и да их испитује украјинска полиција.


Из украјинског синдиката УНС-у је речено да је сарадник Печата пронађен недалеко од места Dniprodzerzhinsk.

Након Печатовог апела да се помогне у проналажењу двадесеттрогодишњег Сергеја Белоуса УНС је обавестио Европску федерацију новинара и затражио од украјинских новинарских организација да покушају да сазнају шта се са њим догодило.
 
Печат је у понедељак саопштио да је њихов стални сарадник нестао 1. августа, у вечерњим сатима, у близини града Амвросијевке, на крајњем истоку Украјине.

Саопштено је да се последње зна да су га, заједно са пријатељем, у вечерњим часовима ухапсили припадници прокијевске Националне гарде. Од тада им се изгубио траг, пошто су кијевским новинама, за које ради пријатељ Сергеја Белоуса, кијевске власти рекле да немају података о хапшењу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси