Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Танјуг - Дисквалификoвани противкандидати директорке Бранке Ђукић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 03. 2014.

Танјуг - Дисквалификoвани противкандидати директорке Бранке Ђукић

Стрепње Удружења новинара Србије (УНС) да би на основу непотпуног конкурса за именовање директора Јавног предузећа Новинска агенција Танјуг, који је 12. јула у Службеном гласнику РС објавила Влада Републике Србије, могло доћи до дисквалификације великог броја кандидата, показале су се оправданим. Комисија за именовања Владе Републике Србије донела је 20. фебруара, на 9. седници Закључке којим се дисквалификују сви кандидати који „не испуњавају услове конкурса“.

Наиме, како је УНС 21. јануара 2014. године писао, у тексту Јавног конкурса за именовање директора Јавног предузећа Новинска агенција Танјуг, међу доказима које потребно поднети за кандидатуру за директора Танјуга, није наведено да су кандидати дужни да доставе потврду да нису осуђивани и потврду да нису чланови органа политичке партије.

УНС је тада навео да је конкурс непотпун и тражио од Владе Републике Србије да или распише нови конкурс или накнадно тражи од кандидата да доставе сву документацију.

Влада и Комисија за именовања оглушила су се о захтеве УНС-а.

Текст јавног конкурса који је на сајту Министарства културе и информисања објављен 12. јула можете погледати овде.

Како је УНС-у речено у Министарству културе, за место првог човека Танјуга конкурисало је 14 кандидата.

Од председника Комисије за именовања Владе РС Вељка Одаловића на питања колико је кандидата конкурисало и колико њих испуњава услове, нисмо добили одговор.

УНС-у су се обраћали кандидати који су конкурисали за првог човека националне новинаске агенције, наводећи да због пропуста при расписивању конкурса нису доставили спорне потврде и да страхују да би због тога могли бити неравноправно третирани.

Како је навела новинарка Танјуга Маја Бекчић Петровић која се обратила УНС-у, „за потенцијалну дисквалификацију сазнала сам од неколико колега из Танјуга, пошто се Бранка Ђукић 'на све стране' хвалила да су сви дисквалификовани осим ње и 'неког безвезног кандидата'. Директорка се тиме хвалила још почетком децембра, скоро три месеца пре него што је званично саопштено да су заиста скоро сви дисквалификовани,“ каже Бекчић Петровић.

Иначе, супруг Бранке Ђукић, Влада Ђукић, државни је секретар у Министарству здравља и функционер СПС-а, а самим тим и партијски колега председника Комисије Вељка Одаловића.

Како нам је навела Маја Бекчић Петровић, у Комисији за именовања која бира првог човека Танјуга налазе се и председник Вељко Одаловић и чланица УО Танјуга Тања Гавриловић.

УНС је имао увид у Закључак Комисије за именовање Владе републике Србије који је 27. фебруара добила Бекчић Петровић. У њему стоји:

„Одбацује се пријава на јавни конкурс за именовање директора Јавног предузећа Новинска агенција Танјуг као пријава на коју нису поднети сви потребни докази. Сагласно члану 29, став 5 Закона о јавном предузећима (Службени гласник бр. 119/12) у тексту огласа наведени су услови које кандидати треба да испуне и докази који се прилажу уз пријаву и то: пријава са биографијом, оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених, оригинал или оверена фотокопија дипломе о стручној спреми, оверена фотокопија радне књижице, оригинал или оверена фотокопија исправе којима се доказује радно искуство у струци, оверена изјава да лице није члан органа политичке странке, односно да му је одређено мировање у вршењу функције у органу политичке странке, оригинал или фотокопија доказа да лице није осуђивано за кривично дело против привреде, правног саобраћаја и службене дужности, оригинал или фотокопија потврде да лицу није изречена мера безбедности забране обављања делатности која је претежна делатност предузећа, знање једног од светских језика“.

Међутим, супротно закључку Комисије, у доказима који се прилажу уз пријаву НИЈЕ наведено да је потребно поднети „оверену изјавуда лице није члан органа политичке странке, односно да му је одређено мировање у вршењу функције у органу политичке странке, оригинал или фотокопију доказа далице није осуђивано за кривично дело против привреде, правног саобраћаја и службене дужности, оригинал или фотокопију потврде да лицу није изречена мера безбедности забране обављања делатности која је претежна делатност предузећа, знање једног од светских језика“. Самим тим, сви наведени докази ЈЕСУ поднети.

У Закључку у који је УНС имао увид, наводи се, такође, да се против закључка не може уложити жалба, „већ се може покренути поступак пред надлежним судом“. Како наводи адвокат Маје Бекчић Петровић Војин Биљић, „у закључку који је потписао председник Комисије Вељко Одаловић  у није наведено у ком року и којем суду се подноси тужба, што је кршење права на правно средство из члана 36 Устава Републике Србије“.

Маја Бекчић Петровић- „Случај у интеррегнуму“

Маја Бекчић Петровић, која је конкурисала за директора Танјуга, запослена је у овој агенцији.

Тренутно, анексом Уговора о раду ангажована је на месту новинара- репортера. До конкурисања за директора била је помоћница главног и одговорног уредника спољнополитичке рубрике и деска. Пре тога, помоћница главног и одговорног уредника мултимедије (видео, фото, фоно и Интернет).

У јулу 2013. конкурисала је за директора Новинске агенције Танјуг.

Како наводи, непосредно након што је садашња директорка Танјуга Бранка Ђукић сазнала да је и Бекчић Петровић кандидат за директора, на колегијуму, 23. августа 2013. године, рекла је:

„У интеррегнуму од расписивања конкурса неке ствари су ми постале јасне.“

Затим се, наставља причу Бекчић Петровић, говорило о саставу колегијума.

„Рекла је ко су од тог тренутка чланови колегијума. Мене није споменула. Одбила је да образложи одлуку јер је, како је рекла, ништа на то не обавезује. Потом ми је одузела право на емитовање вести, што је драконска казна која је у седам деценија дугој историји Танјуга искоришћена тек неколико пута, за случајеве тешког кршења радних обавеза и нарушавања угледа фирме,“ рекла је Бекчић Петровић.

„Одмазда је настављена апсурдним анексом Уговора о раду, којим сам од помоћника главног и о дговорног уредника срозана на ниво новинара-репортера. Испод тог звања уТанјуговој новинарско-уређивачкој хијерархији само су још новинари-сарадници, а изнад, логично, сви остали,“ додала је Бекчић Петровић.

Она наводи да ниједним поступком није прекршила радну обавезу нити нарушила углед Танјуга. Напротив.

„Од 2010, као помоћник главног и одговорног уредника осмислила сам десетине пројеката који су подигли професионалне стандарде и углед Танјуга. За та достигнућаТанјуг и ја лично смо награђивани,а директорка се хвалила у јавности,“ каже Бекчић Петровић.

Одмах пошто је конкурисала за директора Танјуга премештена је на место новинара- репортера где, како каже, нема основне услове за рад.

„Немам своје место у редакцији, немам компјутер. Шетам по редакцији док неко од новинара не оде на догађај. Нико ми не даје новинарске задатке. Сама тражим шта бих могла да радим, како не бих седела беспослена“, рекла је Бекчић Петровић.

Одговор директорке Танјуга Бранке Ђукић на ове наводе УНС је безуспешно покушао да добије.

Маја Бекчић Петровић о свом случају писала је и Влади РС, свим члановима Управног одбора Танјуга, директорки, главној и одговорној уредници, правној служби, архиви, лидерима три Танјугова синдиката. Одговор и подршку добила је само од чланице УО Мирјане Срећковић.

Иако, како наводи, у почетку није хтела да тужи Танјуг јер би тиме штетила и самој агенцији што јој није циљ, Бекчић Петровић није имала другог начина да сачува права и против своје куће поднела је тужбу Управном суду.

Случај Јасминке Коцијан

УНС-у се обратила и новинарка Танјуга Јасминка Коцијан. Она није конкурисала за директора ове новинске агенције.

У Танјуг је дошла у новембру 2012. године на место уредника Мултимедије. Како каже, на свој рад није добијала замерке, напротив, сама је тражила и предлагала директорки да Мултимедија послује више комерцијално и тако растерети буџет.

Почетком октобра 2013. године сазнала је да ће директорка на њено место „довести млађу особу“.

„Када су је питали зашто ме смењује, Бранка Ђукић је рекла да ме 'не смењује',“ каже Коцијан.

„Рекла ми је да бирам шта хоћу да радим, одговорила сам да хоћу да будем дописник из Москве. Рекла је да се спремам јер од 1. јануара идем у Москву. У међувремену ме је ставила да будем дежурни уредник у Деску“, рекла је Коцијан УНС-у.

Јасминка Коцијан је 5. фебруара 2014. године, након акције спасавања завејаних у Фекетићу, на свом Фејсбук профилу објавила да Штаб за ванредне ситуације није дао Црвеном крсту да спасава завејане све док није снимљен ТВ прилог о Вучићевом спасавању детета код Фекетића. Тада је била на боловању. Статус који је објавила могли су да виде само њени пријатељи. Међутим, он се убрзо проширио интернетом.

Два дана након тога, 7. фебруара, како каже Коцијан, добила је Решење из правне службе о дестимулацији због непрофесионалног односа према послу и то са датумом 31. децембар.

Коцијан је била дежурна у ноћи између 30. и 31. децембра. Тада се чула са директорком и питала је "на кога се односе закључци Колегијума о кажњавању целе смене дежурних уредника" у којој је и сама била. Директорка јој је одговорила: "То се на тебе не односи".

Новинарка Танјуга сматра да је „казна фингирана, односно да је одмазда за приватни натпис на Фејсбуку.“ Она напомиње да у Уговору о раду „не постоји клаузула о заштити конкуренције, као ни одредба о понашању на друштвеним мрежама.“

Већ 13. фебруара добила је Понуду о премештају на деградирајуће и знатно мање плаћено место „дистрибутера у деску“, чиме губи уредничку позицију и право емитовања вести. Образложење: "због потреба посла".

Она наводи да је у једном од Закључака са колегијума видела да Бранка Ђукић „планира да тужи лист „Данас“ због текста „Кад Танјуг закаже“ у којем се не пише о Танјугу већ се преносе приватне поруке Јасминке Коцијан.“

УНС је дошао и до тих закључака, па овом приликом објављујемо део који се односи на овај случај.

Закључци колегијума од 18. фебруара

Директорка је обавестила колегијум да је Танјуг поднео тужбу против "Данаса" због наслова колумне (Кад Танјуг закаже), која се иначе бави постовима Јасминке Коцијан, а у којој нема буквално ништа о Танјугу. С обзиром на то да је таквим насловом, који је неистинит, нанета штета Танјугу, тражимо одштету и јавно извињење.

У вези с поменутим текстом, али и сличним текстовима на друштвеним мрежама који су се на некоректан начин бавили Танјугом, наглашено је да свако може да износи личне ставове, али не може да износи неистине које наносе штету Танјугу.

Директорка je рекла да је зато овог пута поднета тужба против Данаса, с циљем да се прекине пракса да се незадовољство појединих медија или појединаца разним дешавањима на јавној сцени и недостатак храбрости да се то и каже у своје име - "надокнади" "прозивањем" Танјуга и кад има, али све чешће и кад нема разлога.

Директорка je рекла да ће и убудуће водити рачуна о томе да се заштити интерес Танјуга и да је крајње време да се на овакав облик непофесионалног односа стави тачка, а да ће након избора на исти начин предузети све потребне мере да заштити и сопствени интерес.“ 

Јасминка Коцијан наводи још неколико случајева непрофесионалног понашања директорке Танјуга.

„Отпустила је једног радника иако јој је правник рекао да нема довољно аргумената и да ће га суд вратити на посао. Она је на то одговорила: ' Нека га суд врати, а у међувремену ће то бити пример другима'. То је рекла испред мене и продуцента. После смо чак нас двоје били позвани да будемо сведоци на суђењу, иако нам није наведено чији смо сведоци, нити смо обавештени где и када је суђење. Забранила је правнику да нам каже чији смо сведоци. Дан пре појављивања на суду, промењена је локација суђења, а нас нису обавестили. Очигледно директорка више није желела наше присуство  него је требало да испадне да ми нисмо хтели да се појавимо на суду или можда - да због непојављивања платимо 150.000 динара... кога брига",  рекла је Коцијан.

Како УНС сазнаје,  две чланице УО Танјуга из редова запослених у овој новинској агенцији тражиле су да се на састанку Управе уврсти и тачка „разно“ како би могло да се расправља о положају запослених у овој новинској агенцији, захтев им је одбијен и оне су напустиле седницу.   

Чланови УО Танјуга

Председник Горан Ивановић
Ванда Кучера
Ненад Дејановић
Тања Гавриловић
Иван Пајдић
Јелена Свилановић
Урош Пипер
Бранка Станисић и
Мирјана Срећковић

Директорка води колегијум, главна уредница се не појављује

Како наше саговорнице објашњавају, атмосфера у Новинској агенцији Танјуг је „страшна“.

По њиховим речима, колегијуме Танјуга води директорка, а главна и одговорна уредница Јадранка Жујовић не долази.

Директорка Танјуга, како наводе саговорнице УНС-а, константно виче на запослене, кажњава их смањивањем плате, премештањем са једног радног места на друго. Посебно кажњава оне који су конкурисали за директора Агенције.

Када је УНС покушао да од директорке Ђукић добије одговоре на питања ко води колегијуме у Танјугу и да ли је тачно да се главна уредница на њима ни не појављује, одговор поново нисмо добили. Директорка Танјуга на телефонски позив УНС-а одговорила је да „не може да одговора  на питања и да је Танјуг тај који извештава, а не УНС“, док на питања накнадно послата писмено није одговорила.

 

 

Коментари (30)

Остави коментар
нед

21.12.

2014.

Tanjugovac [нерегистровани] у 12:23

Treba je smeniti

Konacno!!! Doslo je vreme da sve izadje na videlo i kako se Branka Djukic ponasa prema zaposlenima u tanjugu. Mnogi od nas su zrtve njenog bahatog i nepromisljenog ponasanja. Meni je bez ikakvog razloga, bilo kakvog nagovestaja i obrazlozenja ladno dala otkaz, verovatno joj nije bio dan ili je gospodja ustala na levu nogu. Prema zaposlenima se ponasa kao prema sahovskim figurama. Jedna zena koja nema osnovnu kulturu i vaspitanje i koja ne ume da se javi i normalno porazgovara sa zaposlenima. Zalosno je i tuzno da jednu ovakvu novinsku agencija vodi osoba kao sto je Branka Djukic. Jedna stara izreka kaze, " nikom nije gorela do zore", pa tako nece ni njoj. Sto se Maje tice, mogu samo reci, Majo, svaka ti cast! Ovo je neko odavno trebao da uradi.

Одговори
чет

10.04.

2014.

Vlatko [нерегистровани] у 10:34

Re:

milsi li iko na ljude koje žrtvujete, nije ovo prvi slučaj da nagrađeni novinar bude kažnjen jer je tako Branka htela, a n jeno vikanje nije nikakva novost, koliko se sećam

Одговори
нед

09.03.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 15:32

Akcija

Da li je iko ovo video od odgovornih i nadleznih? Ima li bilo kakve povratne infomacije od vlasti ili ste,vec vidjeno,svi isti, pa se ne oglasavate,jer vam profesnalizam ne odgovara, nego cete da zadrzite ovu dobru skuskinju, po cenu gubitka posla neke njene zrtve? Da li cekate da padne neka zrtva ili vam ni zrtve nisu vazne, a kada sami to postanete,zrtva nemilosrdne direktirke,odkaskom sa vlasti, bice vam kasno da reagujete. Kada budete opozicija, pa kada vam ponovo bude kasapila sapstenja i uzvestaje sa vasih kzn , bice vam gidpodi jasno za pokajanje. Potrazite vi iz SNS vase vesti u Tanjugvom servisu iz prosle kampanje ,necete naci arhivu. Naredila direkektorka da se obrisu,jer je kasapila izvestaje SNS, podilazeci Demokratskoj stranci u ciju pobediu je cvrsto verovala! A onda su se stvari okrenule a ona je pokusala da unisti tragove svojih zlocina nad profesijom.

Одговори
пет

07.03.

2014.

Svitanje [нерегистровани] у 22:01

Znamo se

"Žrtve Branke Djukić" - da nije tužno bilo bi smešno. U to udruženje mogu da udju skoro svi trenutno zaposleni u Mošinoj grobnici koji svakodnevno trpe njeno urlanje, neopravdano smanjenje plata i protežiranje nesposobnih a poslušnih. Tanjug je pod njenom diktaturom postao sprdnja svim domaćim i stranim medijima, ali i jedina novinska redakcija u koju nije moguće ući osim ukoliko niste zakazali sastanak kod nje. O aktuelnom imidžu Tanjuga najbolje govori web sajt koji, poput vremeplova, svojim dizajnom i sadržajem vraća u vreme CK KP, a sa društvenim mrežama izgleda da još uvek nisu upoznati. Kad je već na tom mestu, pa što ne plati nekoga da joj kaže da posao direktora nije mešanje u uredjivanje vesti već nabavljanje para za funkcionisanje preduzeća.

Одговори
пет

07.03.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:27

Ovo je stvarno za akcenate i to Tanjugove!

Direktorka Tanjuga pcela je da poziva jednog po jednog zaposleog u agenciji u svoju kancelariju i da od njih zahteva da se izjasne da li su na njenoj ili na "strani" hrabre Maje Bekcic- Petrovic. Da li ce neko njoj fa objasni da tu nema njena i druga "strana", da niko ne mora da bude na necijoj strani,vec da je ovo pitanje postovanja zakona i principa. Aman ljudi ona zastrasuje zaposlene,preti im,kaznjava ,ucenjuje. A svi de nara no bojimo za egzistenciju i zato vecins cuti. Ali ovo je nezapamceno. Tanjug je uvek bio kao drzavna furma ofraz drzave. Jasno je da drzavna agencija izgleda vlast ne zanims,ali ako vas nezanima Tanjug zastite ljude koji su primorani zbog egzustencije da sede ovde. Od nas 200 ,, 180 bi otisko sada iz Tanjuga da ima gde

Одговори
пет

07.03.

2014.

Otporasica [нерегистровани] у 12:14

Razum neka pobedi!

Gospodine Rodoljube,niste usamljen slucaj,sto naravno ne moze da Vas utesi. Dragi kolega tolikoliko je zrtava Branke Djukic u profesiji zbog njenih licnih interesa i politickog preletanja i podilazenja svakoj novoj vlasti da ispunjavamo,sigurna sam, mogli bi da osnujemo udruzenje "Zrtve Branke Djukic zbog postovanja prifesionalizma". Miskim da bu to bio broj koji zaprepascuje kada bi se svi javili.

Одговори
пет

07.03.

2014.

jedinica za otpor [нерегистровани] у 01:23

Re:

Tanjugs grandmother, sumnjam da bi se iko normalan, a posebno UNS koji je stao konacno na stranu novinara, sto i jeste njegova duznost, usudio da brani pomenutu direktorku Tanjuga i cenzurise komentare. Ovde je rec o tome, da novinari Tanjuga moraju da budu odbranjeni od iste. I ja verujem da ce to uciniti i UNS i sistem konacno. UNS ipak vode novinari s reputacijom i svescu.

Одговори
чет

06.03.

2014.

Ljubav-Sex-Ostalo [нерегистровани] у 21:51

I šta će biti?

Pa, dobro, hoće li biti šta već?

Одговори
чет

06.03.

2014.

Hedonista [нерегистровани] у 18:34

Re: Daj još malo...

Baš mi se sviđa to sa videosexom, ali nešto ne mogu da provalim o čemu se radi, nije valjda aluzija na ''ono''.... Daj još malo

Одговори
чет

06.03.

2014.

Rodoljub [нерегистровани] у 17:33

Bahatost bez granica

Uopšte me ne čudi slučaj u vezi sa kandidaturom gospođe Đukić. To je ,jednosavno, osoba sa kojom je nemoguća normalna komunikacija ! I sam sam, ni kriv ni dužan, bio žrtva njene bahatosti. Punih 45 godina sam bio saradnik Tanjuga, od čega pet posledbnjih i kao stalni
dopisnik iz čačanskog kraja. Nikada nisam napravio ni jednu grešku, moji izveštaji su gotovo uvek prihavatani u drugim štampanim i elektronskim medijima,a u tri maha su neke zanimljivosti prenele i svetske agencije (npr. Lisica prevarila lovce i dr). Zbog blagovremenog , danonoćnog i pouzdanog, posebno fono ozveštavanja za vreme NATO agresije 1999.godine sam dobi Godišnju nagradu TANJUGA,. Moj slučaj da toliko dugo, kvalitetno i pouzdano
decenijama izveštavam sa područja Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Dragačeva, posebno je zabeležen u Monografiji izašloj povodom 50.godišnjice postojanja TANJUG-a....
Sve to nije vredelo . pa me je gospođa Đukić bukvalo najurila jer pred izbore 2012. godine nije bila zadovoljna što sam verno preneo jednu izjavu Čedomira Jovanovića ,kojom je u negativnom svetlu, na javnom skupu, prikazao jednog njenog tadašnjeg političkog miljenika, a usto sam se još, malo pre toga zainteresovao gde se zaturila izjava tadašnjeg ruskog ambasadora Konuzina da je Srbiji odobren vrlo povoljan kredit za konkretne projekte, ali da još nema odgovora.

Одговори
чет

06.03.

2014.

tanjugs grandmother [нерегистровани] у 13:56

Over

Ne razumem kriterijum po kojem UNS odobrava komentare! Jel vi to držite nečiju stranu s vremena na vreme? Jesu li potrebni materijalni dokazi za sve prekršaje koje je supruga stranačkog druga počinila da bi komentar o tome bio objavljen? Ali isto tako nisu potrebni dokazi kada njeni poslušnici pod lažnim imenom blate osobe koje su se usudile da se pobune protiv nje. Ova diskusija počinje da gubi smisao jer cenzurišete komentare, verovatno posle Djukićkinog upozorenja.

Одговори
чет

06.03.

2014.

Srdjan Ilic Gremlin [нерегистровани] у 11:49

"Over and Out"

Postovani urednici UNS, cenjene koleginice i kolege,

Zelim da Vas javno, potpisan punim imenom i prezimenom i nadimkom, obavestim da je "neko" moj svima Vama jako dobro poznati nadimak "Gremlin" zloupotrebio i falsifikovao u jednom od komentara na ovoj temi.

Ko ne zna ko sam, a zanima ga - moze da procita ovde: http://www.srdjanilicphotography.com/page/2/about

Shodno tome zelim da Vas obavestim da predmetni komentar nisam ja napisao, kao i da sam zamolio urednistvo UNS-a da ga ukloni.

Takodje, zelim da Vas obavestim da me tematika izbora direktora Tanjug-a ne zanima posto za poziciju nisam licno zainteresovan. U Tanjugu se bavim svojim delom posla: novinskom fotografijom.

Nisam nikad bio ni clan ni simpatizer ni jedne partije - nikad niciji - uvek samo SVOJ !!!

Shodno tome necu odgovarati na anonimne uvrede i provakacije i pisati nista na ovom sajtu.

Over and Out,

Zahvaljujem na razumevanju,

Srdjan Ilic Gremlin


Одговори
чет

06.03.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 08:44

Re:

Komentarisacu samo poslednji pasus - u vreme Slobe je moglo da se kritikuje, doduse, zahtevala se hrabrost i umesnost novinara. Bio sam tada novinar i kritikovao sam. sa igrama u Tanjugu nisam upoznat, ali lik i delo Branke Djukic su svima nama u profesiji odavno poznati.

Одговори
чет

06.03.

2014.

odisej [нерегистровани] у 04:22

xxx

Ako radite u Tanjugu i svedok ste ovih dogadjaja, a niste pali a Marsa i zaista imate dostojanstvo,mozete da kazete samo ono sto cu i ja reci. Obe strane se,nazalost, bore samo za vlast i novac, ali tako je to valjda na svetu... a bedna piskarala, mi, bunimo se, nismo toliko jadni,ali nas niko ne cuje. Ispade iz svega ovoga da su novinari najniza moguca kategorija koja se moze zamisliti. Mozes da govoris 10 jezika, da sve radis umesto njih, ali ne, jadan si jer ne zelis da vladas, vec da radis normalno, sto je ovde ocigledno nemoguce... toliko od novinarke tanjuga, izmedju Scile i Haribde...

Одговори
сре

05.03.

2014.

Osipaonica [нерегистровани] у 22:36

osipanje

Eto, sad nam je jasno i zasto novinari odlaze iz ove kuce i osipaju se kadrovi. Uskoro ce, kako je krenulo, ostati sama Branka Djukic, da komanduje sama sebi, da pise za sebe i da se za sebe hvali, da sama gazduje i gospodari.

Одговори
сре

05.03.

2014.

jedinica za otpor [нерегистровани] у 19:31

Causiii

Ooooooo oglasili su se Brnkini causiiiiii! Pisanje istne o Branki Djukic njeni causi poistovecuju sa pisanjem protiv drzave. Od onoga "Tanjug to sam ja " ozloglasena direktorka Tanjuga predje u " drzava to sam ja ". Pa malo ste predaleko otisli gospodo causi. A cak ste i temu prlmasilli. U sustini nije bitna hrabra Maja i Jasmunja s njom, nego nrregularan konkurs. A u Tanjugu u kome je B.Djukic durektor, da ne bi stvarno poludeo mozes samo da trazis bolovanje,posebno ako ne spadas u njene cause.

Одговори
сре

05.03.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:41

nastavak

Hoću 13. komentar!!! Hoću nastavak!!!
Nema veze što se ne potpisujete :)

Одговори
сре

05.03.

2014.

Maja Bekcic Petrovic [нерегистровани] у 16:55

"Ko je ubio Gospodju Mjesec"

Postovani "Videoseksu",
vi ocigledno ne znate nista ni o meni niti o projektima koje sam radila, pa verujem da nemate bas nikakve veze sa Tanjugom, ali vas to nije sprecilo da me javno klevecete - pod tajnim imenom.
Retorika i vasi "argumenti" na nivou su lose latino-sapunice, pa verujem da ste pohadjali i casove "intriga i tracarenja za pocetnike" koje vec godinama u Tanjugu besplatno drzi svi-znamo-ko.
Jer, sigurna sam da i vi odlicno znate - kao i ceo Tanjug - da se intrigama i tracevima ne bavim ja, vec ekipa za-sve-drugo-nesposobnih ljudi, koji se ne usudjuju ni da se predstave.
Prepoznali ste se?
Vrlo rado i vrlo lako dokazacu da nijedna vasa opaska ne stoji, iako vam ne bih preporucila da obelodanite svoj identitet - posto cete se u tom slucaju suociti s tuzbom koju cete momentalno izgubiti.
Srdacan pozdrav kukavickom "Videoseksu" i naruciocu... Videomakrou?



Одговори
сре

05.03.

2014.

Jasminka Kocijan [нерегистровани] у 14:36

Re: samo o pisanju

Dakle, komentarišite kako hoćete, hrabro - anonimno.... Evo ja ću pod imenom I prezimenom , kao I uvek I samo ovo.
Ja se sećam I jesam I u vreme Slobe I drugih pisala istinu, a to znači I protiv.
Zna ko treba.

Одговори
сре

05.03.

2014.

Videosex [нерегистровани] у 13:54

Nije sve baš tako...

Obe pomenute dame Bekčić-Petrović i Kocijan su direktni "produkti" Branke Đukić, ona ih je dovela u Tanjug, dala im posao, jako pristojne plate za naše uslove, uredničke pozicije. Kad je shvatila da je pogrešila i da dame nisu ispunile očekivanja, prerasporedila ih je na druga manje odgovorna radna mesta shodno njihovom performansu. Svako ima pravo da pogreši, zar ne ?

Da se ne razumemo pogrešno Branka Đukić nije neka cvećka, ali pomenute dame su mnogo gore po svim pitanjima.

Ja se stvarno ne sećam ni jednog od "десетине пројеката који су подигли професионалне стандарде и углед Танјуга", a koje je kreirala gospođa Bekčić-Petrović. U radno vreme, umesto da sedi i zaradjuje platu kao svi ostali, gospođa Bekčić-Petrović se šetkala po kafićima oko Tanjuga i kovala zavere kako da skine Branku Đukić sa pozicije direktora. Napravila je mnogo zla u firmi svojim intrigama i tračevima. Poslednjih nekoliko meseci je svaki čas na "psihijatrijskom bolovanju" - nema šta, odlična preporuka za mesto direktora državne novinske agencije.

Gospođu Jasminku "Bolovanje" Kocijan je u Tanjug takođe dovela Branka Đukić - i to na mesto šefa video servisa, iako je bilo kristalno jasno da Kocijan i video nemaju ništa zajedničko. Od kad je došla, provela j više vremena na bolovanju nego na poslu. Bolešljiva žena, šta da se radi. Na čelo video servisa postavljena je stručna osoba, koja je došla sa PINK televizije i razume se u video produkciju i nema govora da je gospođa Kocijan zamenjena "mlađom osobom". Zamenjena je zato što nije mogla da vodi video servis i to je jedina istina. "Otpuštenom kolegi" je lično Jasminka Kocijan dok je bila u ljubavi sa Brankom Đukić napisala prijavu da je otišao s posla "9 minuta" ranije. Što se tiče pisanja gospođe Kocijan po društvenim mrežama, jako je zanimljivo kako je gospođa Kocijan mogla da zna šta se dešava u Feketiću, 200 km od Beograda dok je na bolovanju i pretpostavlja se kod kuće u krevetu, a ne na mestu događaja odakle izveštava ?

Tanjug je DRŽAVNA agencija i plaća je država, a državu čine oni koji su na vlasti - pa kad neko neosnovano lupeta, a Crveni Krst odmah demantuje pisanje g Kocijan - logično je da se država "ljuti".

Ne mogu da se setim da smo u vreme Tita, Slobe, Tadića, Koštunice mogli da pišemo išta protiv njih.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси