Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Додељене дипломе VIII генерацији веб новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 02. 2014.

Аутор: М. Н. Извор: УНС

Додељене дипломе VIII генерацији веб новинара

Полазницима осме генерације веб новинара у суботу, 1. фебруара, свечано су уручене дипломе Школе веб новинарства у Прес центру УНС-а. Школу је успешно завршило 23 полазника, међу којима је и 10 особа са инвалидитетом. Током курса који је почео 16. новембра полазници су учили специфичности писања и уређивања за веб, планирање и покретање веб страница, а посебан сегмент наставе био је посвећен фотографији на вебу и употреби видео материјала, како би сви полазници стекли основна знања неопходна и за графичко опремање и уређивање текста.

Полазници су стицали и знања из области пословања на интернету, IT права, истраживања онлине тржишта, употребе друштвених мрежа у пословне сврхе и онлине маркетинга и ПР-а. На тај начин курс је пружио свеобухватан поглед на онлине комуникацију, а не само на веб новинарство, што знатно проширује могућности полазника након завршетка курса.

 

Наставу и вежбе држали су водећи српски професионалаци из области веб новинарства, бизниса, односа с јавношћу, маркетинга, веб дизајна и мултимедија, а током двомесечног курса организовано је укупно 88 часова предавања и вежби, индивидуални рад са полазницима којима је била потребна додатна помоћ, као и завршна вежба током које је тестирано стечено знање.

Међу полазницима школе први пут се нашло и 10 особа са инвалидитетом, који су захваљујући подршци Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација успешно завршили обуку за самосталан рад на вебу.

О томе сведоче и њихови блогови покренути током курса, међу којима су блог посвећен особама са инвалидитетом Милице Кнежевић, блог о социјалном предузетништву Радоша Керавице, блог о преради дрвета Зорана Гавриловића, као и блогови Марије Голубовић, Небојше Дисића и Јелене Радовановић.

За особе са инвалидитетом су осим стандардног дела курса организована и додатна предавања и индивидуалан рад како би што успешније савладали вештине предвиђене програмом школе.

Школа је први пут од њеног оснивања 2008. године имала више полазника који су курс пратили преко интернета него оних који су били физички присутни захваљујући могућности учења на даљину која је покренута почетком 2013. године.

WebNovinar је током претходних шест година израстао у водећу школу веб новинарства у земљи, чији је циљ да полазнике обучи за самосталан рад на вебу и развијање каријере у свету нових медија.

Нова генерација стартује у марту, а заинтересовани могу да се определе за редован курс или учење на даљину. Пријава се врши преко сајта школе www.webnovinar.org.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси