Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сахрањен Душан Петровић Ичко
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 04. 2009.

Сахрањен Душан Петровић Ичко


У Београду је 27. априла на Топчидерском гробљу сахрањен Душан Петровић Ичко (71), дугогодишњи уредник Другог програма Радио Београда и директор Заједнице радио станица Србије.

Петровић је рођен 19. марта 1938. године у Београду.

Новинарску каријеру започео је 1962. године као сарадник Културно-уметничке редакције и Другог програма Радио Београда. Радио је на емисијама документарног, ревијског и омладинског програма.

Колегама у радио Ваљеву је остао упамћен по заједничким емисијама, које су из Ваљева рађене заједно са Другим програмом радио Београда, али и као човек који је од Заједнице радио станица Србије створио угледан информативни систем у некадашњој СФРЈ.

Ичковом заслугом били су дефинисани односи државног локалног радија Србије са Радио телевизијом Београд, захваљујући њему је из дела РТВ претплате финансирано опремање и осавремањавање тих радио станица, као и финансирање програмске сарадње са радио Београдом.

Петровић је своју колегијаност исказао на најбољи могући наћин 1992. године током вишемесечног штрајка запослених у Радио Ваљеву, што је био одговор на бахато подржављење те станице од стране локалне власти СПС-а.

Ин мемориам за мајски број Ревије "Колубара"

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси