Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС предводи регионални пројекат: Како користити вештачку интелигенцију у медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 10. 2024.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

УНС предводи регионални пројекат: Како користити вештачку интелигенцију у медијима

Удружење новинара Србије (УНС) ће у наредних шест месеци радити са средњошколцима и младим новинарима на тему "Како користити вештачку интелигенцију у медијима".

Заједно са три партнерске организације одржаћемо радионице, производити мултимедијални садржај и истражити колико и у које сврхе млади ангажовани у новинарству користе вештачку интелигенцију.

Средњошколци у новинарским секцијама и млади новинари биће у прилици да чују искуства уредника редакција из региона на тему вештачке интелигенције и њене употребе у медијима, упознају се са регулативним оквирима, професионалним и етичким стандардима.

Заједно са партнерским организацијама спровешћемо истраживање о употреби вештачке интелигенције међу више од 450 младих у новинарству.

УНС води регионални пројекат, а активности ће бити органзоване у Сарајеву, Тирани, Грачаници/Чаглавици и Београду.

Фонд за Западни Балкан (Western Balkans Fund) подржао је пројекат са 29 550 евра. Партнери УНС-у биће Центар за развој омладинског активизма (CROA) из Сарајева,  Албански центар за квалитетно новинарство (ACQJ) из Тиране и Медија центар Чаглавица.

 

Свечаност на којој су присуствовали овогодишњи добитници из организација са седиштем на Западном Балкану одржана је у Тирани 18. септембра. УНС су представљале секретарка Друштва новинара Косова и Метохије Јелена Марковић и менаџерка Образовног центра Драгана Бјелица.

Фонд за Западни Балкан подржава Европска унија, а оформила су га владе Албаније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе и Косова*.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси