Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинарска школа отвара врата за јесењу групу – упис је почео
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 09. 2024.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

Новинарска школа отвара врата за јесењу групу – упис је почео

У другој половини октобра почиње са радом нова генерација УНС-ове Новинарске школе. Ако желите да будете део ове групе јавите се УНС-у јер је упис управо почео.

Мото УНС-ове Новинарске школе је „Волимновинарство“ и под тим хештегом на друштвеним мрежама могуће је лако видети активности које су део двомесечног курса.

Професионални новинари, уредници, сниматељи, монтажери радиће и са овом групом. Преносиће им знања и радити са младима како би стекли нове вештине потребне за рад у медијима, а у складу са новинарским стандардима и поштујући етику.

Полазници ће бити у прилици да пишу своје прве вести и извештаје, одлазе на терен и враћају се са најзанимљивијим причама које ће уз стручну помоћ обликовати за објаву у медију.

У оквиру курса биће у прилици да чују више о правилима којих треба да се придржавају у формулисању наслова, при изради радијског пакета и телевизијског прилога.  

Посебни наставни блокови посвећени су медијској фотографији, јавном наступу и професионалној етици.

Новинарска школа УНС-а је најстарији и најобухватнији курс на нашим просторима у оквиру ког полазници пролазе кроз новинарство у штампи, новинским агенцијама, радију, телевизији и онлајн медијима.

Полазницима Новинарска школа омогућава да после успешног завршетка теоријског дела и вежби у просторијама УНС-а, оду на двонедељну праксу у редакцију.

Могуће је похађати наставу у Новинарској школи и на даљину! Значајан број полазника из Србије, региона, иностранства, на тај начин похађали су овај курс.

Обука траје два месеца, часови су сваког викенда с почетком у 10 сати. На крају Новинарске школе полазници полажу завршни испит. Они који с успехом заврше курс добијају дипломе Новинарске школе.

Школарина је 53.000 динара и постоји могућност исплате у пет месечних рата.

Заинтересовани за упис у Новинарску школу УНС-а могу да се пријаве и дођу на предуписни разговор јављањем на имејл dragana.bjelica@uns.rs или телефон  062 530 337.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси