Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Образовни центар УНС-а организује у Ужицу, 11. јуна, од 13 сати, предавање и разговор о ауторском праву, онлајн медијима и друштвеним мрежама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 06. 2024.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

Образовни центар УНС-а организује у Ужицу, 11. јуна, од 13 сати, предавање и разговор о ауторском праву, онлајн медијима и друштвеним мрежама

Удружење новинара Србије (УНС) позива новинаре и медијске раднике, ђаке који су ангажовани у средњошколским новинарским секцијама, на предавање и разговор о ауторском праву, онлајн медијима и друштвеним мрежама у организацији Образовног центра Удружења новинара Србије, у уторак, 11. јуна, од 13 сати у Ужицу, у сали Градског културног центра, Трг Светог Саве 11.

О чему новинари треба да воде рачуна када објављују медијски садржај, да ли је могуће заштитити ауторство над текстом, поштујемо ли довољно туђа ауторска права и шта каже судска пракса говориће адвокати Душан Поповић и Урош Недељковић, новинари и фоторепортери. 

Разговараћемо и о томе шта предвиђа закон, о ситуацијама у пракси, под којим условима можемо да преузимамо туђе фотографије, текст или видео садржаје, а када то није дозвољено. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси