Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бојан Цвејић нови уредник портала Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 03. 2023.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Бојан Цвејић нови уредник портала Н1

Досадашњи главни и одговорни уредник онлајн издања дневног листа Данас Бојан Цвејић од понедељка је главни уредник портала Н1.

Цвејић за сајт Удружења новинара Србије (УНС) каже да ће му главни задатак бити да портал Н1 објављивањем разноврснијег садржаја дође до ширег читалачког аудиторијума и доспе у десет најпосећенијих портала у Србији.

"Портал телевизије Н1 је већ препознатљив у Србији као поуздан извор информација из области дневне политике, економије, света... Главни задатак у наредном периоду биће нам да дођемо до шире публике, да понудимо уз поуздане вести разноврснији садржај, све са циљем да се портал Н1 брзо сврста у 10 најпосећенијих сајтова у Србији и да се нађе на месту на којем заслужује да буде као један такав бренд. Лично, почетак рада на Н1 за мене представља велики професионални изазов", рекао је.

Цвејић је своју новинарску каријеру и започео у дневном листу Данас. У овом листу је био новинар у неколико рубрика – Београд, Друштво, Политика. Последњих седам година, све до марта ове године, био је главни и одговорни уредник портала Данас.рс.

Паралелно са уредничком функцијом на порталу Данас.рс, од 2019. до 2022. године био је и извршни директор, па директор компаније Дан Граф која издаје Данас и City Magazine. 

Сарађивао је са недељником НИН и онлајн издањима City Magazine, Радник.рс и Косово 2.0, као и на пројектима са организацијама УНИЦЕФ, НАЛЕД, ЦЕПРОМ и многим другим. Био је дописник италијанског портала Л’Индро. 

Члан је Комисије за жалбе Савета за штампу и Управног одбора Асоцијације медија

Цвејић је и добитник УНС-ове награде Лаза Костић, признања „Личност године“ које додељује Мисија ОЕБС у Србији (2019) и медијске награде „Иницијативе за мирне промене“ (ПЦи).

Од 2014. до 2018. године био је члан Извршног одбора Независног удружења новинара Србије (НУНС).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси