Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Република: Чедомир Јовановић је вређао и претио нашој новинарки; Јовановић: Република води беспризорну кампању против мене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 11. 2022.

Аутор: С.Д. Извор: УНС

Република: Чедомир Јовановић је вређао и претио нашој новинарки; Јовановић: Република води беспризорну кампању против мене

Портал Република објавио је у четвртак текст да је политичар Чедомир Јовановић претио и вређао новинарку овог портала која га је позвала да прокоментарише порекло возила у којем је виђен. Став ове редакције је да не желе да објављују име новинарке због њене сигурности, а цео случај су пријавили полицији.

У разговору за УНС-а новинарка Републике каже да је Чедомиру Јовановићу послала поруку на вајбер после 20 сати, а неколико минута касније уследиле су салве увреда.

„Од 20:12 сам почела да добијам позиве и све су биле увреде, вређања, буквално претње. На крају, у 22 сата сам добила претећу поруку са крвавим лицем, да имам везе са неком багром и да нам је сачекуша друго име. Ја сам решила да позовем полицију, пријавила сам случај и отишла у полицијску станицу да дам изјаву. Рекла сам да имам снимљене разговоре пошто сам новинар. Казали су ми да има основа за пријаву, саставили смо је и сада би тужилац требало да поступа“, изјавила је новинарка Републике.

Она наводи да се први пут у животу осетила угроженом и да овако нешто никада није доживела. Каже да, иако ју је Чедомир Јовановић вређао, све време је била пристојна и покушавала да га смири и да му објасни да нема потреба да је вређа и прети. Додаје да је снимила свих шест разговора и да су они доказ да ни једног тренутка није одустала од професионалности. Каже и да је и раније комуницирала са Чедомиром Јовановићем и да никада до сада није било проблема.

Чедомир Јовановић за УНС каже да никада у животу ниједног новинара није увредио, а да је због понашања новинарке Републике још исто вече позвао полицију која је упозната са свим детаљима и да очекује да поступи у складу са законом.  

„Примио сам поруку нешто после 21 сат и то је само једна у низу порука које су део кампање беспризорног лагања коју портал Република против мене води, што ми је новинарка у телефонском разговору рекла, правдајући тако свој поступак. Врло радо ћу се на суду срести са њом и са онима који су јој рекли да се тако понаша. Портал Републику позивам да приликом разговора у полицији приложе доказ за своје тврдње, који наравно не постоји“, каже Јовановић.

Он наводи да све што је новинарка Републике објавила, односно потписала је лаж и да су његови адвокати покренули поступке пред судовима за те објаве. Каже да „кампања лажи“ портала Република и преношење тих текстова у другим таблоидима производи директну опасност, не само по њега, већ и његову породицу.

„Немам ништа против да по њиховој пријави одем у полицију и упознам полицију са доказима којим располажем о плаћеној кампањи коју они воде“, каже Јовановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси