Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Екипа Бугарске националне телевизије дала изјаве тужилаштву о нападу у близини Босилеграда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 06. 2022.

Аутор: А.Н, Извор: УНС

Екипа Бугарске националне телевизије дала изјаве тужилаштву о нападу у близини Босилеграда

Новинари Бугарске националне телевизије који су нападнути у близини рудника „Подвирови“ док су снимали истраживачку емисију о загађењу природне средине дали су изјаву у Основном јавном тужилаштву у Владичином Хану. Наредних дана изјаву би требало дају и еколошки активисти који су нападнути заједно са новинарима, каже за УНС Иван Николов, председник Културно информативног центра у Босилеграду. Нападачи би такође требало да буду саслушани у наредном периоду, након чега ће Основно јавно тужилаштво у Владичином Хану одлучити да ли ће подићи оптужницу.

Иван Николов је рекао да ће епизода емисије „Трагови остају“ са причом о еколошком загађењу на српско-бугарској граници, која ће садржати и кадрове напада радника рудника „Подвирови“ на бугарске новинаре и еколошке активисте бити емитована 10. јула на Бугарској националној телевиизији.

Како сведоче снимци, новинара и продуцента емисије „Трагови остају“  Богдана Лазарова, сниматеље Димитара Славова и Николаја Андреева и техничара Роберта Вацова напала је каменицама група радника на челу са директором „Босил-метала” Миодрагом Вукајловићем крај рудника „Подвирови” близу Босилеграда. Екипа Бугарске националне телевизије је претходно покушала да сними сегменте ове емисије са истраживачким причама.

„Мислим да су и напад и сви немили догађаји који су претходили мотивисани еколошким интересима, јер британска компанија Mинеко већ неко време ради на ивици закона,“ каже Николов.

Екипа Бугарске националне телевизије је пријавила инцидент полицији у Босилеграду, а затим је дошао и Генерални конзул Генералног конзулата Републике Бугарске у Нишу Димитар Цанев, који је за Н1 рекао да ће лично у потпуности испратити како ће у овом случају реаговати правни систем Србије.

Како каже председник Културно информативног центра, новинарска екипа је претходно добила дозволу српског Министарства културе и информисања, акредитацију и сва неопходна документа. Рађен је прилог о загађености животне средне и изливању отпадних вода у токове река, који иду и на српску и на бугарску страну.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси