Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Изабране комисије Министарства културе и информисања за оцену медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 05. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Изабране комисије Министарства културе и информисања за оцену медијских пројеката

Министарство културе и информисања објавило је данас Решење о именовању чланова комисија за оцену медијских пројеката.

За суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за телевизије Министарство је издвојило највише средстава - 70 милиона динара. О расподели новца за телевизијске пројекте одлучиваће Зоран Гавриловић, представник НУНС-а, Гвозден Николић из Удружења медија и медијских радника, Александар Станојевић, Друштво новинара Ниша и независни стручњаци - Виолета Јованов Пештанац и Слободан Станковић.

Едиб Хонић, УНС, Ивана Кахрманн, НУНС, Зоран Величковић, Професионално удружење новинара Србије и независне стручњакиње за медије Нада Гагић и Мирјана Алексић именовани су у комисију која ће одлучивати о расподели новца за производњу медијских садржаја за штампане медије и сервисе новинских агенција.

У комисију за оцењивање пројеката за радио именовани су Оливера Милошевић, УНС, Милош Рајковић, РАБ Србија, Слађана Алексић, Професионално удружење новинара Србије и независни стручњаци за медије - Владимир Јовановић и Предраг Аздејковић.

О расподели новца које је Министарство издвојило за интернет медије одлучиваће Невена Ружић, НУНС, Биљана Селаковић, РАБ Србија, Слободан Ђурић, Удружење спортских новинара Београда и Саша Мирковић и Илија Стојановић, независни стручњаци.  

У комисији за оцену пројеката намењених организовању и учешћу у научним и пригодним скуповима, као и унапређењу професионалних стандарда у области јавног информисања именовани су само независни медијски стручњаци - Мугдим Шехалић, Олга Дрецун, Јован Буковала, Мухарем Мутабџија и Јелена Кнежевић. 

Чланови комисије за оцену пројеката за издаваче електронских медија чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија су Емилија Марић, Удружење електронских медија „ЦомНет“, Надежда Будимовић, Локал прес, Бобан Митић, УНС и Жељка Петровић и Небојша Величковић, независни медијски стручњаци.

Медијске садржаје на језицима националних мањина оцењиваће Александра Шањевић, НУНС, Светлана Томов, РАБ Србија, Дражен Остојић, Удружење спортских новинара и независни стручњаци - Мирољуб Радојковић и Бојан Николић.

Слободан Ћирић, УНС, Љиљана Стојановић, Локал прес, Дејан Костић, Друштво новинара Ниша и стручњаци за медије Јелена Црногорац и Милица Вељковић чланови су комисије за оцењивање медијских пројеката намењених особама са инвалидитетом.

Медијске садржаје намењене припадницима српског народа у земљама региона оцењиваће Зоран Максимовић, УНС, Изабела Бранковић, Асоцијација медија, Марија Станковић, Професионално удружење новинара Србије и независне стручњакиње Јелена Допуђ и Ивана Мићевић.

О суфинансирању медијских пројеката који промовишу и афирмишу теме из области културе одлучиваће Наташа Херор, Асоцијација медија, Слободан Марковић, Друштво новинара Ниша, Никола Лазић, Локал прес и Љубиша Лешевић и Срђан Цонић, независни стручњаци.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси