Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС у Новом Саду сутра организује округли сто о изменама Кривичног законика и бољој заштити новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 11. 2021.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

УНС у Новом Саду сутра организује округли сто о изменама Кривичног законика и бољој заштити новинара

Удружење новинара Србије (УНС) наставља да подстиче дискусију о актуелним изменама Кривичног законика с циљем боље заштите новинара. УНС ће организовати други по реду округли сто сутра, 25. новембра, од 13 сати, у Занатском дому, Трг Марије Трандафил 14, у Новом Саду, под називом „Измене Кривичног законика између потврде и оспоравања – могу ли се новинари изборити за бољу заштиту“.

Подсећамо да је у току јавна расправа и да је Министарству правде могуће доставити примедбе, предлоге и сугестије на Нацрт измена и допуна Кривичног законика до 2. децембра 2021. године.

Унапређење кривичноправне заштите новинара и медијских радника иницирала су новинарска и медијска удружења у оквиру Сталне радне групе за безбедност и заштиту новинара. Уз представнике полиције и тужилаштва у Сталној радној групи чланове имају УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ, Асоцијација медија и Асоцијација онлајн медија. Уз подршку Мисије ОЕБС у Србији, која прати рад ове групе, на предложеним решењима радио је професор кривичног права Зоран Стојановић. 

Стална радна група је позитивно оценила предложена решења. Међутим, у јавној расправи о изменама Кривичног законика коју је покренуло Министарство правде појавиле су се критике.

Први округли сто организовали су УНС и НУНС почетком новембра у Београду.

Округли сто у Новом Саду биће организован уз поштовање епидемиолошких мера, а своје присуство можете потврдити на имејл dragana.bjelica@uns.rs.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси