Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Следеће недеље избор генералног директора РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 08. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Следеће недеље избор генералног директора РТС-а

Рок за избор генералног директора Радио-телевизије Србије (РТС) је четвртак, 20. август, потврђено је Удружењу новинара Србије (УНС) у РТС-у.

Председник Управног одбора РТС-а Владимир Вулетић за УНС каже да ће седница на којој ће се одлучивати о избору генералног директора бити одржана почетком следеће недеље, у „предвиђеном законском року“, а да ће одлука бити саопштена одмах после седнице.

Управни одбор РТС-а 6. јула саопштио је да од пет пристиглих пријава на конкурс за генералног директора, једино пријаве Васка Васовића и Марка Милутиновића, у формално-правном смислу, испуњавају услове конкурса.

Међу пријавама које не испуњавају услове конкурса је и Драгана Бујошевића, који је генерални директор РТС-а од 2015. године. Његова пријава на конкурс није потписана, саопштио је тада Управни одбор РТС-а. Иначе, од одлуке о расписивању конкурса до избора новог, он је на функцији вршиоца дужности генералног директора РТС-а.

На питање УНС-а да ли је Бујошевић поднео жалбу зато што његова пријава на конкурс није усвојена, Вулетић каже да он то формално није урадио, али да је „својевремено упутио писмо у којем је изнео свој поглед на његов проблем“.

„Бујошевићу је на седници УО објашњено да УО не доноси одлуке о томе које ће пријаве бити прихваћене, већ да само констатује да ли су оне исправне и благовремено поднете или не“, каже за УНС Вулетић и додаје да кандидати чије пријаве нису испуниле услове конкурса „имају право жалбе надлежним институцијама“.

Подсетимо, конкурс за генералног директора расписан је 29. маја. УО ће у року од 45 дана од дана отварања пријава на конкурс именовати генералног директора РТС-а, стоји у конкурсу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси