Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  РЕМ покренуо поступак против Пинка због откривања идентитета малолетника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 07. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

РЕМ покренуо поступак против Пинка због откривања идентитета малолетника

Због откривања идентитета 14-годишњег малолетника у емисији Хит твит на телевизији Пинк чланови Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) на последњој седници покренули су поступак за изрицање мере тој телевизији.

Да ли је телевизија Пинк повредила Правилник о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга приказивањем спорног снимка биће одлучено на следећој седници РЕМ-а. Како би се изјаснили о овом случају, на њу су позвани и представници Пинка. А исход овог поступка знаће се после расправе и гласања чланова Савета РЕМ-а.

Овај случај нашао се на седници Савета РЕМ-а након што је његова чланица Вишња Аранђеловић затражила од стручне службе да уради анализу случаја јер је на Пинку у емисији Хит твит 12. јула ове године приказан снимак испитивања малолетног детета које је учествовало у демонстрацијама у Београду.

У том снимку гледаоци су у емисији уживо чули име детета, из ког је насеља, а види се и његова физичка конституција. Једино је на снимку било заштићено лице тог 14-годишњака.

Водитељка те емисије Верица Брадић рекла је у емисији Хит твит, у којој је иначе једини гост био председник Србије Александар Вучић, да су „успели да дођу до снимка“ који објашњава да је међу „хулиганима који су разбијали камере и прозоре“ Скупштине Србије било и малолетника. Она је раније УНС-у рекла да не види ништа спорно у његовом емитовању.

На питање на који начин је телевизија Пинк дошла до снимка Брадићева је тада рекла да ће „морати да пита сараднике“ како су га добили.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

28.07.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 13:48

dupli aršini

Ako nije bio mali da razbija Beograd, nije mali ni da se sasluša. Ne lupajte više.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси